Home > Personbilar > MUSTANG > Funktioner > Körupplevelse

Mer kraft. Mer finess. Mer Mustang.

Ett magnetstyrt upphängningssystem, en ny 12-tums anpassningsbar digital instrument- och informationsbräda, och avancerade tekniska körfunktioner som inställbara körlägen och farthållarsystemet Adaptive Cruise Control, gör varje körtur i nya Mustang till en oförglömlig upplevelse.

New Ford Mustang transparent model with visible suspension system

Vi presenterar MagneRide™ Damping System

Det nya avancerade upphängningssysstemet ger både körsäkerhet och exceptionell komfort. Systemet övervakar kontinuerligt väglaget och förarens avsikter, för att sedan kontrollera och justera dämparna upp till tusen gånger per sekund. Genom att välja olika körlägen justeras systemets kalibrering automatiskt så att du får enastående stabilitet, körkomfort och kontroll i alla förhållanden.

Mät din prestanda.

Track-appar mäter prestandastatistik och visar dem på instrumentbrädan för att hjälpa dig få ut det mesta från din nya Ford Mustang.

När du använder Track-apparna kan du bl.a. se en accelerationstimer, bromsprestanda, bantider och mycket mer. All denna information hjälper dig maximera möjligheterna med din Mustang och göra din tid på banan ännu roligare.

A person sitting behind driving wheel in Ford Mustang for driving test
New Ford Mustang LED lights close-up

Nya LED-strålkastare och varselljus

Mustang har nu en tribar med enbart LED-strålkastare som ger ett bestämt och intensivt ljusmönster som automatiskt anpassas till olika körförhållanden. Det automatiska helljuset är en användbar hjälp vid nattkörning, då det bländar av automatiskt när det känner av annalkande trafik eller en bil framför, så att du inte bländar andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt. Dessutom finns de fantastiskt snygga diodvarselljusen, som hjälper dig att se och synas bättre.

Ett avancerat system som hjälper dig att hålla filen

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Systemet talar om detta genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Om du reagerar långsamt eller inte svarar, ger Lane Keeping Aid styrmoment för att hjälpa till att leda tillbaka dig i rätt körfält. Tekniken är utformad för flerfiliga vägar (motorvägar och liknande), så den avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 70 km/tim, men kan även stängas av manuellt.

New Ford Mustang side-view on coastal road
Ford SYNC logo

Ford Sync med nödassistans (Emergency Assistance)

En viktig del av Ford SYNC är funktionen Emergency Assistance‡. Om olyckan skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet har även den viktiga funktionen att det delger kritisk information, såsom dina GPS-koordinater.

 

 

Top