Home > Personbilar > NYA FOCUS > Funktioner > Prestanda

Kraften du vill ha och effektiviteten du behöver

Splitternya Focus finns med ett antal kraftfulla och mycket bränsleekonomiska motorer som alla finns med en åttaväxlad automatlåda eller en sexväxlad manuell växellåda. Exteriördesignen har även skulpterats för att skapa en form som är både atletisk och aerodynamisk samtidigt som den bidrar till ännu bättre effektivitet.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

En ny sofistikerad åttaväxlad automatlåda med en roterande växelspak

Splitternya Focus är vår första Ford som har denna nya avancerade växellåda. Den är skapad från grunden med förbättrad acceleration och supermjuka växlingar för att förbättra din körupplevelse och maximera prestandan. Vi har bytt ut den traditionella växelspaken till en konsolmonterad roterande växelväljare. Det ger kupén ett renare, modernare utseende. Och det finns en annan användbar funktion – när du parkerar din bil ställer sig växelväljaren själv i parkeringsläge.

Få ut mesta möjliga av din motor

De nya och förbättrade 1-liters och 1,5-liters bensinmotorerna Ford EcoBoost är framtagna för att ge all den kraft du skulle förvänta dig hos mycket större motorer. Ford EcoBoost-teknik ger prestanda som är smidig, responsiv och belönande. För att göra dem ännu mer effektiva har båda motorerna nu cylinderavstängning. Det stänger av en cylinder när vridmomentet är lågt, som på en motorväg. När vridmomentet ökar väcks cylindern till liv igen för att ge dig den kraft som behövs.

Ford Focus EcoBoost engine

En ny standard för dieselmotorer

Ford EcoBlue 1,5-liters och 2,0-liters dieselmotorer är mycket avancerade, turboladdade motorer som ger märkbart förbättrad effektivitet, prestanda och finess. Dessa nya motorer kan förbättra bränsleeffektiviteten, de är mer responsiva och även tystare än någonsin tidigare.

Top