Home > Personbilar > NYA FOCUS > Funktioner > Komfort

Bekväm och uppkopplad

Rena linjer, en snygg layout och ett sofistikerat utseende. Interiören i nya Focus är mer bekväm, rymlig och elegant än någonsin tidigare. Och nu kan du och din bil vara uppkopplade var du än befinner dig. Nya FordPass Connect-modemet som tillval ger dig en serie ovärderliga funktioner som trafikinformation, Wi-Fi-surfzonAA-WiFi och eCallAA-eCall. Ladda ner FordPass-appen på din smartphone så får du tillgång till ännu fler FordPass Connect-funktioner. Till exempel låsning och upplåsning på distans, start på distans (endast automatväxel), hitta din bil och mycket mer.

Ford Focus FordPass Connect

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

För första gången någonsin finns splitternya Focus med FordPass Connect-modemet. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-FiAA-WiFi för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. Om en olycka skulle ske kan FordPass Connect själv ringa ett eCallAA-eCall till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig.

Ladda ner FordPass-appen för att få ännu mer funktioner

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den har parkopplats med din smartmobil via FordPass-appen. När den är ansluten kan du låsa upp en serie innovativa nya funktioner. Du kan till exempel använda din mobil för att hitta din bil och låsa eller låsa upp den. Du kan övervaka bränslenivån, körsträckan och däcktrycket och få varningsmeddelanden om bilens skick direkt till din mobil. Och du kan till och med starta bilen (endast med automatlåda) så att den är isfri, varm och klar att köra när du är det. Du kan även programmera din satellitnavigering hemifrån genom att skicka ett resmål direkt från din mobil till bilen.

Läs mer

Ford Focus FordPass app
Ford Focus B&O PLAY

Din favoritmusik, som den är tänkt att höras

Oavsett vilken musik du föredrar förtjänar den att låta som artisten avsett. Det är precis vad du kan förvänta dig i splitternya Focus. Varför? Därför att den finns att köpa med B&O PLAY. Detta förstklassiga ljudsystem på 675 watt levererar ett fylligt och kraftfullt ljud via en anläggning som består av en tiotums högtalare, bashögtalare och subwoofer. Den avancerade tekniken har utformats, utvecklats och finjusterats särskilt för Focus av B&O PLAY:s professionella ljudtekniker. Så skruva upp volymen och upplev dina favoritartister och älsklingslåtar i din personliga konsertlokal: din egen bilkupé.

Släpp in lite solsken

Focus finns med ett fullängds panoramatak som helt ersätter plåttaket. Naturligt ljus kan därmed flöda in i bilen för att skapa en ljus och luftig interiör. Den främre halvan är eldriven och kan vikas upp eller glida under det bakre takpartiet och ett fullängds infällbart solskydd gör att du kan öppna glastaket för att få in frisk luft samtidigt som du får skydd mot solen.

Ford Focus panoramic roof
Ford Focus hands-free tailgate

En praktisk handsfree-baklucka som du lätt öppnar och stänger

Om du har händerna fulla och din Focus upptäcker din KeyFree-fjärrnyckel behöver du bara vicka med foten under den bakre stötfångaren för att automatiskt öppna och stänga bakluckan.

Ladda när du kör

Interiören i Focus är designad för att maximera utrymme och bekvämlighet. Det stora mediefacket framför växelspaken är stor nog även för de största smartmobilerna. Och med den trådlösa laddningen för kompatibla smartmobilerAA-Wireless-charging har det aldrig varit enklare att se till att dina enheter alltid är klara att använda.

Ford Focus wireless charging
Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen

Handsfree med SYNC 3

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon. Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att bara säga "Jag är hungrig". Det kan dessutom läsa upp dina textmeddelanden. Pekskärmen i färg har nyp- och svepgester för intuitiv navigering. SYNC 3 kan kopplas till Apple CarPlay och Android AutoSYNC 3 Apple Carplay Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar.

Top