Home > Personbilar > NYA FOCUS > Funktioner > Förarhjälp

Teknik med ett syfte

Helt nya Focus är konstruerad för att förbättra din körupplevelse på alla sätt. Den här bilen av nästa generation är fullpackad med avancerade funktioner som förarhjälpstekniker, t. ex adaptiv farthållare med auto stop-start och aktivt filövervakningssystem samt aktiv parkeringsassistans 2. Tillsammans hjälper dessa smarta tekniker till med acceleration, bromsning och även styrning. Det är teknik som är så bekväm och användbar att du kommer att undra hur du någonsin kunnat klara dig utan dem.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Din personliga körassistent

Ford Co-Pilot 360 kombinerar en serie tekniker som samverkar för att köra din körupplevelse bekvämare och mer njutbar än någonsin. Den adaptiva fartkontrollen tillsammans med Stop & Go justerar till exempel automatiskt din fart baserat på fordonet framför. Om trafiken saktar ner till stillastående kommer motorn automatiskt att slås av och starta igen när trafiken rullar igen. Systemet kan även känna igen fartskyltar och justera din fartkontrollhastighet efter dem. Filhållningsteknik ger även styrhjälp genom att följa vägmarkeringarna för att hålla dig och bilen mitt i filen.

 

Parkera och backa utan stress

Den senaste generationen av den aktiva parkeringshjälpen styr dig inte bara in i parkeringsfickan, den kontrollerar även acceleration, växling och bromsning. Den här smarta tekniken gör parkeringen enklare och finns i Focus-modeller med automatlåda. När du aktiverat systemet väljer du bara en sida av vägen oavsett om du vill parallellparkera eller parkera vinkelrätt mot trottoaren. Sedan trycker du och håller nere knappen och låter din bil göra allt jobbet åt dig.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus dynamic LED headlights

Strålkastare som hjälper dig se genom kurvorna

Adaptivt ljussystem med Ford Dynamic LED-strålkastare och varselljus ger ett exakt och intensivt ljusmönster som regleras automatiskt efter olika väg- och körförhållanden. Dessutom regleras de bländningsfria helljusen automatiskt för att inte blända andra förare och det nya systemet kan även läsa av vägens kurvor för att lysa upp hörn och vägkorsningar innan du kommer fram till dem. 

Kördynamik som skräddarsytts för dig

Anpassa din körupplevelse genom att ändra Focus gasrespons, styrning och till och med växlingsbeteende för att passa din körstil. Bland de valbara körlägena finns "Normal", "Eco" och "Sport".

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Smart, bekväm och platsbesparande

Den elektroniska parkeringsbromsen är ett enkelt tillägg som har några förvånande fördelar. Den ger dig till exempel mer utrymme i kupén, den är enklare att använda och du behöver inte serva bromsarna lika regelbundet. Och för att använda bromsen behöver du bara trycka på en knapp i mittkonsolen.

Viktig information i en snabbtitt

Head-up-display projicerar informationen från bilens instrumentbräda till ditt synfält så att du har koll på allt utan att distraheras av att behöva titta ner på instrumentbrädan. Informationen som visas på färgskärmen kan även anpassas helt för att passa dina önskemål.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Ser de vägskyltar du annars kanske missar.

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler.

Top