Home > Personbilar > NYA EDGE > Funktioner > Förarhjälp

Elegans på en ny nivå

Nya Ford Edge innehåller nya tekniker som finns där enbart för att förbättra din körupplevelse. De mest avancerade systemen inkluderar Ford Co-Pilot360 som rymmer adaptiv farthållare med Stop & Go och filhållningshjälp. Dessa system samverkar sömlöst för din skull och hjälper dig njuta av varje resa så att du kan koncentrera dig på viktigare saker i livet.

Din personliga körassistent

Ford Co-Pilot 360 kombinerar en serie tekniker som samverkar för att köra din körupplevelse bekvämare och mer njutbar än någonsin. Den adaptiva farthållaren tillsammans med Stop & Go justerar till exempel automatiskt din fart baserat på fordonet framför. Om trafiken saktar ner till stillastående kommer motorn automatiskt att slås av och starta igen när trafiken rullar igen. Systemet kan även känna igen fartskyltar och justera din hastighet efter dem. Filhållningsteknik ger även styrhjälp genom att följa vägmarkeringarna för att hålla dig och bilen mitt i filen.

Problemfri kontroll

Adaptiv styrning ger ständigt följsamt styrning i alla förhållanden. Det krävs färre hjulsvägningar vid låga hastigheter, som när du manövrerar bilen på en parkering. Och i högre hastigheter blir styrningen mer smidig och exakt. Och med tillägget Sportläge krävs färre svängningar för att hantera kurvtagning vilket gör det mer givande att köra på krokiga och slingriga vägar.

Pålitlig under ombytliga förhållanden

Det uppdaterade och intelligenta fyrhjulsdriftsystemet (AWD) kan avgöra hur mycket grepp, kurvtagningsbalans och följsamhet som krävs vid våta, torra eller isiga förhållanden och i växlande terräng. Tekniken använder bara framhjulsdrift när fyrhjulsdriften inte behövs och växlar sedan tillbaka när förhållandena ändras. Det här ger exceptionell styrförmåga och ordentligt ökad effektivitet.

Ford Edge in the mountains with snow and people
Ford Edge driving in country with trees next to road

Ett avancerat system som hjälper dig att hålla filen

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Filhållningssystemet ger dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt.

Top