Home > Personbilar > ECOSPORT > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Fords prisbelönta 1,0-liters bensinmotor EcoBoost är det perfekta exemplet på hur långt motortekniken har kommit. EcoBoost är framtidens motor, utformad för att leverera en perfekt balans mellan kraft, prestanda och låga utsläpp. 

Få ut mesta möjliga av din motor

Den revolutionerande 1,0 liters EcoBoost-bensinmotorn med tre cylindrar är sexfaldig vinnare av International Engine of The Year awardTooltip. Och inte undra på det! Med ett val mellan 125 hk och 140 hk kan du njuta av den kittlande kraften du förväntar dig hos en traditionell 1,6-liters motor och samtidigt få bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

EcoSport EcoBoost Engine of the Year 2017

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt vid stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas rejält.

EcoSport Interior Trip Computer

Viktig reseinformation

I datorns reseguide får du användbar information och statistik om antalet körda kilometer, bränsleförbrukning, hastighet och utomhustemperatur. En annan funktion är "Avstånd till tom tank", en uppskattning av hur långt du kan köra med det bränsle som är kvar i tanken. Detta är särskilt användbart på långresor och när du vet att du ska köra till en avsides belägen plats.

Top