Home > Personbilar > ECOSPORT > Funktioner > Förarhjälp

Förarhjälp

Den bästa tekniken är alltid den som tillför något positivt till din värld, som löser ett problem och har en klar fördel. Och det är precis vad du kan förvänta dig i EcoSport. Utrustad med både backstartshjälp och Ford SYNC – upptäck de tekniska lösningarna som gör körningen till en avslappnande och givande upplevelse och livet så stressfritt och njutbart som möjligt.

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen, Hill Start Assist, hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt (eller framåt) när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2,5 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Ford EcoSport Rear View Camera

Enklare och säkrare att backa

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste fickan. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

FordPass with Live Traffic in Ford EcoSport

FordPass. Din nyckel till en bättre resa

FordPass-appen är ett nytt effektivt sätt att få åtkomst till ett stort utbud av Fords tjänster och upplevelser. Den har även utformats för att göra livet enklare, färden smidigare och resan trevligare.
Genom att ladda ner FordPass-appen får du en mer avancerad kontakt med din bil. På din smarttelefon finns nu allt från information om bilen till hantering av servicebehov, hjälp att hitta parkering och möjlighet att kontakta Roadside Assistance.
En annan viktig funktion är Live TrafficFordPass with Live Traffic.Den ger dig trafikinformation i realtid, t.ex. trafikens tempo, olyckor och avstängda vägar, samt alternativa rutter och kartor. Syftet med funktionen är att hjälpa dig att undvika problemområden och göra resan så smidig som möjligt.

Top