Home > Personbilar > NYA MONDEO > Funktioner > Sakkerhet & Trygghet

Din trygghet. Vår prioritet.

En serie smarta tekniker är utformade för att skydda dig, din familj och andra trafikanter. Till exempel automatisk broms och Pre-Collision Assist med upptäckt av gångtrafikanter och cyklister, kan varna dig för potentiella kollisioner och även automatiskt slå på bromsarna om du inte reagerar i tid.

Diffused Silver Ford Mondeo side view with alarm graphic

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.

Behåll kontrollen oavsett förhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det.

White Ford Mondeo driving through city with glass building behind
White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across

Krockavvärjning med fotgängaravkänning

Systemet skannar av vägen för att spåra bilar och fotgängare framför bilen och gör dig uppmärksam på deras närvaro. Om du inte reagerar bromsar systemet in automatiskt för att minska olyckornas allvarlighetsgrad eller helt och hållet undvika dem.

Extra kraft vid nödbromsning

Nödbromshjälpen (EBA, Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP, som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov.

Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel
Metallic Ford Mondeo driving on bridge

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet med elektronisk bromskraftfördelning (Electronic Brake-force Distribution - EBD) ser till att din inbromsning blir mer kontrollerad. Nödbromshjälpen, Emergency Brake Assist, hjälper din bil att bromsa effektivare i en nödsituation. Det gör den genom att känna av hur hårt du trycker på bromsen och automatiskt öka trycket om så behövs.

 

Välj vilka dörrar du vill låsa och låsa upp

Mondeon har fjärrstyrt centrallås, ett säkert och smidigt system. Det beror på att du kan välja att öppna en enskild dörr medan de andra dörrarna fortfarande är låsta. Samma omkopplare styr låsningen och upplåsningen av alla dörrarna i bilen.

 

White Ford Mondeo detail of door handle
Top