Home > Personbilar > NYA MONDEO > Funktioner > Prestanda

Ta kommandot på vägen

Nya Ford Mondeo är utrustad med kraftfulla och effektiva motorer och en rad smarta tekniska lösningar. Resultatet är spännande prestanda och precisionsstyrning. Välj mellan en hybrid-, avancerad bensin- eller dieselmotor som alla levererar den effekt du vill ha och den effektivitet du behöver. Faktum är att kombinationen av smart design och avancerad konstruktion ger utmärkt ekonomi och låga koldioxidutsläpp, oavsett vilket drivsystem du väljer.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking

Regenerativ bromsning

Till skillnad från traditionella system laddar regenerativ bromsning endast batteriet när det behövs och, om möjligt, undviker det när du trycker på gaspedalen. Detta kan hjälpa till att spara ännu mer bränsle och minska utsläppen ytterligare.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10% (stadscykel).

White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top
Ford Mondeo active grille shutter close up

Bättre aerodynamik ger bättre ekonomi

När du kör långsamt håller det aktiva kylarjalusiet spjällen öppna och kyler motorn. När du får upp farten igen kan det stängas automatiskt, vilket förbättrar aerodynamiken och spar bränsle. På sikt innebär detta en stor skillnad på bränsleeffektiviteten.

Snabba växelbyten

Växelpaddlar hittar man normalt bara i exklusiva sportbilar, men nu finns de tillgängliga för helt nya Ford Focus när du väljer automatlåda. Den här tekniken, som hämtats från racingvärlden, gör det möjligt att växla snabbt och bekvämt. Och eftersom växelpaddlarna sitter på ratten går det lättare att växla i kurvorna.

Ford Mondeo detail of paddle shifters
Ford Focus 6-speed manual transmission

En automatisk växellåda

Den automatiska växellådan i Focus har utvecklats för att göra växlingen enklare, mer exakt och tystare. Den har utformats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen vilket gör din körning mer spännande samtidigt som du minskar ner på resorna till bensinstationen.

EcoBoost: får ut mesta möjliga av din motor

EcoBoost bensinmotor använder en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning för att uppnå enastående prestanda och en bränsleekonomi som sparar pengar. 1,5-liters EcoBoost-motorn levererar 165 hk. Utsläpp enligt Euro Stage 6d TEMP-standard.

Ford Mondeo model of EcoBoost engine
Ford Focus mode of EcoBlue Diesel engine

En rad dieselalternativ

Föredrar du diesel? Välj bland mellan alternativ 150hk, 190hk? Båda innehåller den senaste motortekniken för att förbättra kraft, vridmoment och ekonomi, samtidigt som de följer stränga Euro Stage 6.2 utsläppslagstiftning.

En sofistikerad roterande växelväljare

I bilar med automatisk växellåda och EcoBlue-motorer ersätts den traditionella växelspaken av en roterande växelväljare. Detta ger dig kontroll över en avancerad ny automatlåda med förbättrad acceleration och mjuka växelövergångar.

Ford Mondeo close crop of e-shifter
Top