Home > Personbilar > MONDEO > Funktioner > Prestanda

Prestanda

 

Mondeos motorval ger belönande prestanda. Och den uppgraderade fjädringen i kombination med en rad smarta tekniker ger dig full kontroll över den förbättrade kraften. Resultatet: ultraprecisa köregenskaper i alla situationer.

Ford Mondeo finns med avancerade bensin-, diesel- och hybridelmotorer som ger belönande prestanda kombinerat med effektivitet. Faktum är att kombinationen av smart design och avancerad konstruktion innebär oslagbar ekonomi och låga koldioxidutsläpp.

 

Njut av fördelarna med Hybrid-teknik

Kompromissa inte med Ford Mondeo Hybrid. Med den smarta 2.0 liters bensinhybridmotorn kan du dra nytta av enastående bränsleeffektivitet tack vare att den ändras instinktivt mellan el- och bensinkraft. Medan de intelligenta körteknikerna, som det regenerativa bromssystemet och det avancerade coaching systemet, hjälper dig att bli en smartare och mer bränsleeffektiv förare.

Nya dieselmotorn med bi-turbo – prestanda på en helt ny nivå

Vår nya bi-turbodiesel är ett stycke mycket avancerad motorteknologi.

Den är inte bara den första bi-turbodieseln som vi någonsin har installerat i en personbil. Den är också den mest kraftfulla, med 210 imponerande hästkrafter och 450Nm i vridmoment. 

En motor som levererar enastående bränsleekonomi och låga CO2-utsläpp på bara 124g/km. Så låga utsläpp kan man knappast förvänta sig från en motor på den här prestandanivån.

Smart design och innovativ teknik, med dubbla turboaggregat som levererar kraft när det krävs, vid varje situiation.

Den primära turbon jobbar vid låga hastigheter och ger dig en extra boost när du behöver den, som när du svänger ut i trafiken, från en korsning. Medan den sekundära turbon arbetar vid högre hastigheter för snabba, smidiga och säkrare omkörningar. 

En annan fördel med bi-turbo dieselmotorns teknologi är att den är så effektiv att den också värmer upp din kupé snabbare än en traditionell motor.

Ford EcoBoost: får ut mesta möjliga av din motor

De tre Ford EcoBoost-alternativen för bensinmotorerna utnyttjar en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning för att uppnå enastående prestanda och ekonomi.

  • Med 125 hk levererar vår revolutionerande (och flerfaldigt prisbelönta) nya trecylindriga 1,0 Ford EcoBoost all den kraft du förväntar dig av en traditionell 1,6-liters motor, men med 25 % bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.
  • 1,5 Ford EcoBoost ger 160 hk med en bränsleekonomi på 5,9 liter/100 km.
  • Med Ford EcoBoost-motorn på 2,0 liter får du hela 240 hk. Dessutom levereras den med en specialanpassad ljudsymposer som gör att du kan uppleva det kraftfulla, sportiga motorljudet i kupén när du trampar hårt på gasen.
2.0 Litre EcoBoost engine in detail
TDCi diesel engine in detail

Ett urval av dieselalternativ

Föredrar du diesel? Då kan du välja mellan ett antal alternativ, inklusive en 1,5 TDCi och en 2,0 TDCi. Alla har den senaste motortekniken för att förbättra effekt, vridmoment och ekonomi, samtidigt som utsläppen minskats. 2,0 TDCi erbjuder tre olika uteffekter och det kraftfullaste motorsteget ger dig hela 210 hk med dubbelturbo samt utmärkt ekonomi och låga utsläpp på samma gång.

Top