Home > Personbilar > MONDEO > Funktioner > Prestanda

Prestanda

 

Mondeos motorval ger belönande prestanda. Och den uppgraderade fjädringen i kombination med en rad smarta tekniker ger dig full kontroll över den förbättrade kraften. Resultatet: ultraprecisa köregenskaper i alla situationer.

Ford Mondeo finns med avancerade bensin-, diesel- och hybridelmotorer som ger belönande prestanda kombinerat med effektivitet. Faktum är att kombinationen av smart design och avancerad konstruktion innebär oslagbar ekonomi och låga koldioxidutsläpp.

 

Njut av fördelarna med Hybrid-teknik

Kompromissa inte med Ford Mondeo Hybrid. Med den smarta 2.0 liters bensinhybridmotorn kan du dra nytta av enastående bränsleeffektivitet tack vare att den ändras instinktivt mellan el- och bensinkraft. Medan de intelligenta körteknikerna, som det regenerativa bromssystemet och det avancerade coaching systemet, hjälper dig att bli en smartare och mer bränsleeffektiv förare.

2.0 Litre EcoBoost engine in detail

Ford EcoBoost: får ut mesta möjliga av din motor

Två alternativ av EcoBoost bensinmotor använder en kombination av direktbränsleinsprutning och turboladdning för att leverera enastående prestanda och ekonomi:

  • 1,5-liters EcoBoost levererar 150 alt 176 hk.
  • 2,0-liters EcoBoost levererar imponerande 240 hk, med ett speciellt motorljud ger dig möjlighet att njuta av sin särpräglade ljud i kupén när du accelererar kraftigt.

Ett urval av dieselalternativ

Föredrar du diesel? Välj från ett intervall bestående av en 2,0 TDCi med antingen 150 eller 180 hk. Båda innehåller den senaste motortekniken för att förbättra kraft, vridmoment och ekonomi, samtidigt som de följer stränga utsläppskraven.

 

TDCi diesel engine in detail
Ford EV+ system

Ett system som lär sig hur det kan hjälpa dig spara bränsle

EV+ använder Ford SYNC:s inbyggda GPS i kombination med sofistikerad programvara för att lära sig och komma ihåg återkommande resmål. När du befinner dig på ett inställt avstånd från en plats där du ofta stannar kommer bilen att försöka använda det helelektriska körläget tills du når resmålet.

Top