Home > Personbilar > MONDEO > Funktioner > Komfort

Komfort

Ford Mondeo använder smart teknologi och intelligent design för att se till så att du och passagerarna får ut mesta möjliga av varje resa. Från justerbar belysning, till dynamisk temperaturkontroll, och multi-kontur massagesäten. Varje detalj är designad att göra din resa avslappnad och stressfri.

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Panoramatak för en ljusare, luftigare känsla

Med en enkel knapptryckning kan det elmanövrerade solskyddet öppnas så att naturligt ljus kan strömma in genom panoramataket. Samtidigt håller det solreflekterande glaset kupén sval och skyddar dig från skadliga UV-strålar.

Red Ford Mondeo with a panoramic roof parking between two cars on the street
Ford Mondeo interior detail with automatic transmission and ambient lighting

Reglera nattbelysningen efter ditt humör

Med stämningsbelysningen kan du lägga en subtil och sofistikerad färgton till bilens interiör på natten.

En backspegel som du inte blir bländad i

Mörkerkörning blir lättare om du inte hela tiden bländas av ljusen från bilarna bakom. Den innovativa automatiska avbländningen upptäcker automatiskt strålkastarljus och växlar till avbländat läge.

A detail of a woman looking into auto dimming rear view mirror
Ford MyKey

Inga problem att låna ut bilen med MyKey

Med MyKey kan du ställa in en bältespåminnelse, begränsa maxhastigheten eller volymen på ljudsystemet. Systemet är utformat för att ge dig sinnesro när du lånar ut bilen till en vän eller familjemedlem eftersom du kan ställa in vilka begränsningar som gäller för denna nyckel. Du kan själv behålla den obegränsade "admin"-nyckeln och även ha mer än en av varje om du vill.

Säten som ger extra stöd … och som kan ge dig massage

Fullt justerbara Multi Contour-säten finns nu för förarsätet och det främre passagersätet. De kan ge dig extra stöd när du behöver det och till och med massage, för ökad komfort på långa reso

Multi-Contour Seat
navigation

Hands-free med SYNC 3

SYNC 3 är teknologi i din bil när det är som bäst. Den nya versionen är snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och ännu mer funktionalitet. Det nya gränssnittet har större knappar för bättre användarvänlighet. Färg-pekskärmen har nu nyp-och-svep-funktion som underlättar navigationen. SYNC 3 har också AppLink, Apple CarPlay och Android Auto10 för att smidigt kunna koppla upp fin smartphone.

Top