Home > Personbilar > NYA MONDEO > Funktioner > Komfort

Njut av varje resa

Nya Ford Mondeo använder smart teknik och intelligent design för att se till att du och dina passagerare får ut mesta möjliga av varje resa. Från skräddarsydd omgivningsbelysning för att passa din stämning till automatisk temperaturreglering och framsäten med multikontursmassage. Varje detalj har utformats för att göra din tid på vägen mer avkopplande. Nya Mondeo finns nu tillgänglig som kombi med mer utrymme för ditt bagage än någonsin tidigare.

Ford Mondeo interior detail showing stowage space

Funktionalitet möter effektivitet

De flesta hybridfordon måste offra bagageutrymme för att kunna leverera högre effektivitet på grund av att de större batterierna tar mer plats. Men tack vare smart teknik och intelligent design är nya Mondeo Hybrid kombi annorlunda – den har all plats du behöver. Faktum är att bagageutrymmet har plats för hela 1 508 liter. Och tack vare det plana golvet kan ditt bagage enkelt lastas i och ur för att ge en hybridbil som är lika mångsidig som den är effektiv.

Handsfree med SYNC 3

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android AutoSYNC 3 Apple Carplay Android Auto för att visa din smartmobildata på pekskärmen.

Ford Mondeo close crop of SYNC 3 screen
A hand with mobile phone with FordPass Connect app on screen

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

För första gången någonsin finns Mondeo med FordPass Connect-modemet. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-Fi1 för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. Om en olycka skulle ske kan FordPass Connect själv ringa ett eCall2 till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig.

Läs mer

 

Baklucka med enkel öppning och stängning

Det här smarta systemet hjälper dig göra det så enkelt som möjligt att lasta i och ur bilen. Bakluckan öppnas eller stängs automatiskt med en enda knapptryckning. Med den här funktionen kan du till och med ställa in önskad öppningshöjd för bakluckan.

Ford Mondeo detail of power tailgate
White Ford Mondeo with a little frost on the windshield

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Panoramatak för en ljusare, luftigare känsla

Med en enkel knapptryckning kan det elmanövrerade solskyddet öppnas så att naturligt ljus kan strömma in genom panoramataket.

View of Ford Mondeo interior through open rooftop
Ford Mondeo interior with close crop of Sony system panel

Dina musikval

Välj ett avancerat navigationssystem från Sony DAB med 12 högtalare.

Inga problem att låna ut bilen med MyKey

Med MyKey kan du ställa in en bältespåminnelse, begränsa maxhastigheten eller volymen på ljudsystemet. Systemet är utformat för att ge dig sinnesro när du lånar ut bilen till en vän eller familjemedlem eftersom du kan ställa in vilka begränsningar som gäller för denna nyckel. Du kan själv behålla den obegränsade "admin"-nyckeln och även ha mer än en av varje om du vill.

Ford MyKey detail of dashboard
Multi-Contour Seat

Håller dig varm kalla dagar

Om du väljer skinnsäten kan både förarsätet och det främre passagerarsätet värmas upp för maximal komfort. En isande kall dag kan en uppvärmd ratt göra resan mer uthärdlig för dig som förare.

En innovativ mittkonsol som ger dig kontrollen

En avancerad, multifunktionell mittkonsol gör att du kan kontrollera många av bilens system från ett ställe. Det finns även en användbar förvaringslåda, ett flyttbart armstöd och ett lock över mugghållaren (för manuell växellåda).

Ford Mondeo close crop of centre console
Ford Mondeo close crop of central console with ambient lighting

Reglera nattbelysningen efter ditt humör

Med stämningsbelysningen kan du lägga en subtil och sofistikerad färgton till bilens interiör på natten.

Eluttag

Utöver två 12-voltsuttag kan du välja ett 230 watts/230 volts eluttag som är perfekt för uppladdning av din utrustning när du är på väg utan att någon specialadapter behövs.

Ford Mondeo interior detail of 230V power socket
Top