Home > Personbilar > KUGA > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

I en Kuga är din och dina passagerares säkerhet högsta prioritet. En betryggande lång lista med säkerhetsåtgärder är framtagna för att ge en hög säkerhetsnivå så att du kan känna dig lugn.

Undvik kollisioner i låg hastighet

Den innovativa funktionen Active City Stop hjälper dig att undvika en krock i långsam trafik eller i hastigheter under 50 km/h. Tekniken fungerar så att den kontinuerligt mäter avståndet till fordonet direkt framför när det ligger inom en nära räckvidd. Om systemet känner av att bilen framför oväntat saktar in aktiveras bromsarna automatiskt.

White Ford Kuga driving behind blue Ford Focus using Active City Stop
Ford airbag system activated interior view

Ett avancerat krockkuddssystem

Ett krockkuddsystem med krockkuddar vid förarsätena, en knäkudde till föraren samt krockgardiner och sidokuddar på främre raden.

Håller barnen säkra

Nya Ford Kuga är utformad för att se till att små barn alltid sitter tryggt och säkert under bilresan. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar som gör att du lätt kan montera två barnstolar.

Child seat
Grey Ford Kuga cornering in the countryside

Behåll kontrollen oavsett vägförhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Det känner av eventuella avvikelser från din valda färdväg, t.ex. om du börjar slira, och korrigerar automatiskt din vägplacering så att du behåller kontrollen över bilen.

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen EBD (Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer kontrollerad.

White Ford Kuga side rear view on the taillights
Front wheel in detail on grey Ford Kuga

Tidig varning vid punktering

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningsssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Din släpvagn hålls säkert i linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Grey Ford Kuga towing a water scooter on a road outside of a city
Top