Home > Personbilar > HELT NYA FORD KUGA > Funktioner > Prestanda

Prestanda och effektivitet

Med ett sortiment av hybrider, bensin och dieselalternativ kan du vara säker på att hitta en Kuga som passar dina behov. Den avancerade laddhybriden ger en sömlös blandning av bensin- och elkraft, EcoBlue-hybriden har en liten elmotor för att öka effektiviteten och fullhybriden kommer att möjliggöra självladdande hybridkapacitet i slutet av 2020.

Ren. Tyst. Kapabel.

Ford Kugas avancerade laddhybridteknik kombinerar en batteridriven elmotor med en 2,5-liters Duratec-bensinmotor vilket ger en kombinerad effekt på 225 hk tillsammans med enastående bränsleekonomi och koldioxidutsläpp på bara 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC).  

Med valbara elfordonslägen kan du bestämma om du ska köra på ström från elmotorn, bensinmotorn eller en kombination av båda. När du använder läget "EV Now" kan fordonet köras upp till 56 km på enbart elkraft. Du kan alltså göra resan enkel och samtidigt hålla din stad ren, tyst och fin. Kuga Plug-in Hybrid tillgänglig att beställa för leverans 2021.

Håll mig uppdaterad

 

Problemfri laddning

Nya Kuga laddhybrid levereras med två standardladdningskablar – en för regelbunden hemladdning och en annan för offentliga laddningsstationer.

Vill du göra laddningen av din laddhybridbil hemma så snabb som möjlig? Med hjälp av en av våra expertinstallationspartners kan du installera en laddbox hemma som tillval. Tag kontakt med din Fordåterförsäljare för mer information.

När du kör hjälper en kombination av regenerativ bromsning och kraft från motorn till att fylla på batteriet. Och om du behöver ladda på vägen kan du även enkelt använda ett ständigt växande nätverk av offentliga laddningsstationer. Kuga Plug-in Hybrid tillgänglig att beställa för leverans 2021.

Home Charging Wall Box
EcoBoost engine close up

Kompromisslös prestanda

EcoBoost-bensinmotorn på 1,5 liter utnyttjar en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning tillsammans med cylinderavaktiveringsteknik för att uppnå enastående effekt med anmärkningsvärd effektivitet. Den finns med 120 hk eller 150 hk så att du kan dra fördel av all den kompromisslösa prestanda du förväntar dig från en vanlig 1,5-liters motor, men med bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn utan att avbryta strömförsörjningen till de viktigaste systemen. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen utan problem. Auto-Start-Stop är särskilt effektivt när du kör i stan – där kan bränsleförbrukningen sjunka med upp till 10 % (stadskörning).

All new Red Kuga with woman crossing road
Ford Kuga mHEV engine diagram

Det smartare dieselalternativet

Kugas EcoBlue-hybriddieselalternativ innehåller en liten elmotor med ett 48-volts batteri för att förbättra motorns effektivitet. Elmotorn ger extra stöd till motorn när det behövs, vilket bidrar till att minska bränsleförbrukningen och utsläppen jämfört med icke-hybridalternativ för bensin eller diesel. Du behöver inte ansluta fordonet till en extern strömkälla eftersom det separata 48-volts batteriet laddas medan du kör.

Det smartare dieselalternativet

Föredrar du diesel? Ford Kuga erbjuder både 1,5 och 2,0-liters EcoBlue-motorer med den senaste dieseltekniken för att förbättra effekt, vridmoment och ekonomi, samtidigt som utsläppen minskas. Oavsett vilken dieselmotor du väljer kan du välja mellan manuell eller avancerad automatlåda med en imponerande effekt på 120 hk respektive 190 hk.

Ford 6-speed manual gearbox detail

Snabba manuella växlingar

Kugas sexväxlade manuella växellåda har hög vridmomentskapacitet och ger smidiga, snabba och exakta växlingar. Växelindikatorn på instrumentbrädan talar om för dig när du ska växla för maximal bränsleekonomi.

Sömlösa växelval

För modeller med automatlåda ger Kugas roterande växelväljare dig full kontroll över den avancerade åttaväxlade växellådan så att du sömlöst kan välja växel med en enkel vridning på växelväljaren. Genom att ersätta den konventionella växelspaken frigörs ytterligare utrymme för en renare, mer raffinerad interiördesign.

All new Ford Kuga interior with control panel
All New Ford Kuga selectable drive modes close up

Tämj varje terräng

Jämna stadsgator eller slingrande landsvägar – var du än kör är Kuga byggd för att maximera kontrollen. Välj bland fem tillgängliga körlägen som finjusterar fordonets prestanda för att perfekt anpassas efter väderförhållandena. Systemet ändrar accelerations-, styr- och fjädringskänsligheten samtidigt som det även arbetar med dragkrafts- och stabilitetskontroller för att ge optimal kontroll i alla lägen. 

Välj mellan: Normal, Sport, Våt/Halka, Terräng eller Eco-läge för maximal effektivitet. Viktig information visas sedan på Kugas digitala instrumentbräda med 12,3-tumsskärm som växlar mellan unika färgteman beroende på vilket körläge du har valt.

Minskade utsläpp

Med imponerande koldioxidutsläpp på bara 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC) uppfyller Ford Kugas laddhybridmotor de stränga utsläppsnormerna Euro 6.2. Dessa normer är utformade för att förbättra luftkvaliteten och minska avgasutsläppen.

reduced emissions blue bubble
Top