Home > Personbilar > KUGA > Funktioner > Prestanda

Prestanda

 

Kraftfull prestanda och smidig följsamhet kombineras med enastående bränsleeffektivitet och låga utsläpp. Kuga levererar allt detta i ett enda precisionstillverkat paket.

 

Ford Kuga, nu med E85 i tanken

Nu erbjuder vi E85 som bränslealternativ i Ford Kuga.

Kuga E85

EcoBoost: kraft och effektivitet utan kompromisser

De två EcoBoost-alternativen för bensinmotorer utnyttjar en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning för att uppnå fenomenal prestanda och betydande besparingar. 1.5 l EcoBoost motorn producerar 120-150 hk. Samtidigt som den nya 2.0 l EcoBoost motorn producerar imponerande 230 hk.

Flera olika dieselalternativ

Föredrar du diesel? Välj då mellan 1,5 l TDCi eller 2,0 l TDCi. Bägge har den senaste motortekniken för att förbättra effekt, vridmoment och ekonomi, samtidigt som utsläppen minskas. 2,0-liters TDCi-motorn levererar 150 hk eller t.o.m. ännu kraftfullare 180 hk. Vilken motor du än väljer,  så har du möjligheten att välja mellan manuell och automatisk växellåda.

 

Ford TDCi engine

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Växla manuellt och snabbt

Den 6-växlade manuella växellådan har högt vridmoment och växlar mjukt, snabbt och precist. Och för att optimera bränsleeffektiviteten visar en indikator på instrumentpanelen när det är dags att växla.

Ford manual gearbox detail
Ford PowerShift gearbox in detail

Ford PowerShift. Snabb och bränslesnål

Denna avancerade 6-växlade dubbelkopplingslåda kombinerar bekvämligheten hos en automatlåda med kontrollen i en manuell. Den väljer nästa växel i förväg åt dig så att du inte förlorar kraft när du växlar. PowerShifts blixtsnabba och sömlösa växlingar gör körningen jämnare samtidigt som du sparar bränsle och sänker koldioxidutsläppen jämfört med en normal automatlåda.

Växelpaddlar: dra fördel av snabba växlingar med automatlåda

Växelpaddlar hittar man normalt bara i automatlådorna i exklusiva sportbilar, men nu finns de som tillval till nya Kugas sexväxlade automatlåda och PowerShift-växellådan. Den här tekniken, som hämtats från racingvärlden, gör det möjligt att växla snabbt och bekvämt. Och eftersom växelpaddlarna sitter på ratten går det lättare att växla i kurvorna.

Ford paddle shift controls
Grey Ford Kuga in the mountains from a side rear view

Motorer som uppfyller de allra striktaste standarderna

Oavsett om du väljer bensin- eller dieselmotor i din Kuga, är det bra att veta att det kommer att uppfylla senaste utsläppsnormerna.

 

Top