Home > Personbilar > GALAXY > Funktioner > Förarhjälp

Förarhjälp

Galaxy är designad för att göra varje körupplevelse så bekväm som möjligt utan ansträngning – från att hjälpa dig vid krävande vägförhållanden, till att förhöja din upplevelse bakom ratten.

Ser vad som kommer, från vardera sidan

En liten panoramakamera, på fronten av S-MAX, visar en delad bild i 8” displayen så att du kan se fordon, cyklister eller fotgängare som kommer från vardera sida. Denna främrekamera är ovärderlig om du till exempel ska köra ut ur ett trångt parkeringsutrymme eller på en väg där din syn hindras.

Ännu lättare att parkera

Aktiv parkeringshjälp styr in dig i parkeringsfickor som inte är mer än 20 % längre eller bredare än bilen. Med en enkel knapptryckning hittar sensorerna i det nyskapande systemet ett utrymme som är tillräckligt stort. Sedan styr det automatiskt in dig där – allt du själv behöver göra är att hantera gasen, växlarna och bromsen (följ instruktionerna på skärmen och ljudsignalerna).

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

Servostyrning som reagerar på alla situationer

Den elektriska servostyrningen (EPAS) anpassar sig automatiskt efter hastigheten och rådande körförhållanden. Vid låg hastighet gör systemet det enklare att vrida på hjulen och förbättrar manövreringsförmågan genom att hjulen känns lättare. När du behöver större kontroll vid högre hastigheter blir styrningen trögare. Nu med avdriftskontroll tar EPAS även hänsyn till sidovindar och andra körförhållanden, medan aktiv vibrationskontroll minskar de oönskade vibrationerna i ratten.

Pålitlig under ombytliga förhållanden

Ett intelligent fyrhjulsdriftssystem (AWD) kan avgöra hur mycket grepp, kurvtagningsbalans och följsamhet som krävs vid våta, torra eller isiga förhållanden och i varierande terräng. Med hjälp av AWD tekniken kan driften skickas till den främre eller den bakre axeln beroende på vilka krav som ställs på fordonet. Systemet Torque on Demand (vridmoment vid behov) levererar exceptionell styrförmåga och ökad effektivitet.

Farthållare som kan anpassas automatiskt

Med den Adaptiva farthållaren väljer du vilken hastighet du vill färdas i och systemet håller sedan den farten. Om den inbyggda RADAR-sensorn upptäcker ett fordon framför dig, saktar den ner farten så att ett förinställt minsta avstånd hålls mellan bilarna. Så fort vägen framför dig är fri igen kommer systemet att accelerera till den hastighet du tidigare valt.

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view
Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background

Hjälper till att hålla dig inom hastighetsgränsen

Systemet Intelligent Speed Assist (intelligent hastighetsassistans) eller ISA är utformat för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner Traffic Sign Recognition-kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen (när den är aktiverad), sedan reglerar systemet automatiskt bilens högsta tillåtna hastighet efter den gällande hastighetsgränsen.

Ett system som kan göra olyckor mindre allvarliga eller undvika dem helt och hållet

Pre-Collision Assist, ett krockavvärjningssystemet , upptäcker och varnar dig när fotgängare finns i närheten eller skulle kunna korsa bilens färdväg. Om du inte reagerar kopplar systemet automatiskt på bromsarna. Tekniken är utformad för att minska olyckornas svårighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h.

Silver Ford Galaxy cruising trough the city showing the Pre-collision Assist
Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert

Upptäcker fordon som du annars kan missa

Rear cross traffic alert (är en del av) dödavinkelövervakning. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Dessutom tänds en lampa i sidospeglarna (den högra eller den vänstra beroende på den annalkande trafikens riktning).

Teknologi som ser var du inte kan se

Blind Spot Information System använder RADAR sensorer för att kunna upptäcka fordon som kan finnas i den dödavinkeln. De sitter på varje sida av bilen och varnar tydligt med ett orange ljus när något befinner sig i den dödavinkeln.

Ford Galaxy left wing mirror in detail
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford SYNC med räddningstjänst

Nödassistans (Emergency Assistance) är en viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet ger viktig information, till exempel GPS-koordinater, även om du är medvetslös.Ford Emergency Assistance

Res smartare med Live Traffic

Undvik trafikstockningar och köer med vår innovativa funktion, Live TrafficFordPass with Live Traffic. När du parkopplar din Galaxy via FordPass appen till SYNC 3, kombineras det toppmoderna systemet med navigationssystemet i bilen för att leverera trafikuppdateringar i realtid.
Dessutom uppdateras trafikinformationen efter bara några sekunder genom att använda miljontals datapunkter, vilket ger tydliga övervakade vägsituationer som beräknar de bästa resetiderna som möjligt. Medan andra trafikanter kryper igenom vägarbeten, garanterar Live TrafficFordPass with Live Traffic att du alltid kommer fram i tid.

Fordpass Live Traffic
Top