Home > Personbilar > FOCUS > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Din trygghet. Vår prioritet.

En serie smarta tekniker är utformade för att skydda dig, din familj och andra trafikanter. Till exempel aktiv broms och Pre-Collision Assist med upptäckt av gångtrafikanter och cyklister, kan varna dig för potentiella kollisioner och även automatiskt slå på bromsarna om du inte reagerar i tid.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.

Hjälper dig bromsa i högre hastigheter

Aktivt bromssystem är en innovativ säkerhetsteknik som använder den främre kameran för att skanna av vägen framför dig. Det upptäcker om en kollision riskerar att inträffa (oavsett vilken hastighet du kör i) och varnar dig. Om du inte reagerar förhandsfyller systemet bromsarna och börjar sedan bromsa för att sänka farten.

Ford Focus active brkaing
Ford Focus door edge protector

Krockkuddar som skyddar dig ur alla vinklar

Förutom förarens och passagerarens främre krockkuddar finns det sidokrockkuddar med bröstkorgsskydd som är utformade för att styra bort passageraren från området för sammanstötningen. Dessutom kan kuddarna lyfta passagerarens arm för att skapa mer utrymme mellan dem och inträngande objekt. Gardinkrockkuddarna skapar maximal täckning, medan huvudstöden skyddar mot pisksnärtskador. Bilen har även bältesförspännare i baksätet, lastbegränsare, bältespåminnare för alla säten och en skärm som visar vilka säten som inte har säkerhetsbältena på när någon sitter i dem.

Extra sinnesro

eCall är ett system i fordonet som omedelbart varar räddningstjänsten vid en kollision. När det har aktiverats av bilens krockkudddssensorer skickar den exakt position för olyckan och antalet passagerare i bilen. Tekniken möjliggör även röstkommunikation med räddningspersonalen.

eCall
Electronic Stability control

Behåll kontrollen oavsett förhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det.

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Ford Focus active brkaing
Electronic Stability control

Håller barnen säkra

Helt nya Ford Focus är utformad för att se till att hålla små barn säkra och trygga under varje färd. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar så att du lätt kan montera två barnstolar.

Top