Home > Personbilar > FOCUS > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Motorteknologin spelar en nyckelroll i Focus, då den hjälper till att sänka både driftkostnader och utsläpp samtidigt som den levererar hög prestanda.

Urvalet av motorer inkluderar nu 1,5 EcoBoost bensin- och 1,5 TDCi-dieselalternativ. Båda motorerna har auto-start-stopp-funktion och förbrukningen för samtliga motoralternativ har nu förbättrats. Den effektiva 1,0-liters EcoBoost-motorn finns nu i en version med CO2-utsläpp under 100 g/km.

1.0l EcoBoost

En version av den förvånansvärt kraftfulla 1,0-liters EcoBoost-motorn kommer att erbjuda koldioxidutsläpp under 100 g/km 2. Det är den första bensindrivna familjebilen i Europa som inte är en hybridbil att kunna denna nivå.

EcoBoost: kraft och effektivitet utan kompromisser

De två EcoBoost-alternativen för bensinmotorer utnyttjar en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning för att uppnå fenomenal prestanda och betydande besparingar: 1.5l EcoBoost.

EcoBoost Engine
Diesel Engine

Ett helt nytt alternativ

1,5-liters TDCi är en ny motor. Den bygger på 1,6-liters TDCi-motorn, erbjuder samma kraft på ingångsnivå med 95hk, men högre kraft vid 120hk (från 115hk), samtidigt som bränsleekonomin maximeras och utsläppen minskas. Denna motor finns med en 6-växlad manuell växellåda och en 6-växlad automatväxellåda (till 120hk).

2,0-liters dieselmotorn är också ny och finns som 150hk med antingen en 6-växlad manuell växellåda eller med PowerShift-automatväxel. Den här nya dieselmotorn ger en markant sänkning av utsläppen jämfört med den 2,0-liters dieselmotor som den ersätter.

Maximal Vridmomentfördelning

Torque Vectoring Control reagerar på vägytan 100 gånger per sekund. (Det är 33 gånger snabbare än en ögonblinkning). Denna information används kontinuerligt för att balansera effektfördelningen mellan de två framhjulen. Det ger maximalt grepp och skärpt hantering så att du får hjälp att hantera kurvor och ojämnheter i vägen.

Focus on the road
Ford Focus steering wheel with control buttons in detail

Byt växel snabbt med fingertopparna

Välj en automatväxling så får du tillvalet automatiska växelpaddlar. Paddlarna sitter på ömse sida av ratten, och med högersidans reglage för uppväxling och vänstersidans för nedväxling kan du göra snabba växelbyten med fingertopparna, till och med mitt i en kurva.

Top