Home > Personbilar > FOCUS > Funktioner > Prestanda

Kraften du vill ha och effektiviteten du behöver

Splitternya Focus finns med ett antal kraftfulla och mycket bränsleekonomiska motorer som alla finns med en åttaväxlad automatlåda eller en sexväxlad manuell växellåda. Exteriördesignen har även skulpterats för att skapa en form som är både atletisk och aerodynamisk samtidigt som den bidrar till ännu bättre effektivitet.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

En sofistikerad ny åttaväxlad automatlåda med en roterande växelväljare

Helt nya Focus är vår första Ford som har denna nya avancerade automatlåda. Den är skapad från grunden med förbättrad acceleration och supermjuka växlingar för att förbättra din körupplevelse, optimera bränsleeffektiviteten och maximera din bils prestanda. Vi har ersatt den vanliga växelspaken med en konsolmonterad roterande växelväljare. Det ger interiören ett renare, modernare utseende. Och det finns även en annan användbar funktion – när du parkerar din bil ställer sig växelväljaren automatiskt i parkeringsläge.

Få ut mesta möjliga av din motor

De nya och förbättrade 1,0 och 1,5 liters trecylindriga bensinmotorerna Ford EcoBoost är utformade för att ge dig all den kraft du förväntar dig av mycket större motorer. Ford EcoBoost-tekniken ger prestanda som är smidig, respons och belönande. För att göra dem ännu mer effektiva har båda motorerna nu fått ny cylinderinaktivering. Det stänger av en cylinder när vridmomentet är lågt, som på en motorväg. När behovet av vridmoment ökar, vaknar cylindern till liv igen för att ge dig den kraft du behöver.

Ford Focus EcoBoost engine

En ny standard för dieselmotorer

Ford EcoBlue 1,5 och 2,0 liters dieselmotorer är mycket avancerade, turboladdade motorer som ger mätbart förbättrad effektivitet, prestanda och förfining. Dessa nya motorer kan förbättra bränsleeffektiviteten, de är mer responsiva och även tystare än någonsin tidigare. De kommer även att finnas med AdBlue® , en karbamid-/vattenbaserad vätska som förvandlar skadliga utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter fångar sedan upp mer än 99 % av de fasta partiklarna från fordonets avgaser.

En sexväxlad manuell växellåda

Den sexväxlade manuella växellådan i Focus har utvecklats för att göra växlingen enklare, mer exakt och tystare. Den har utformats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen vilket gör din körning mer spännande samtidigt som du minskar ner på resorna till bensinstationen.

Ford Focus EcoBoost engine
Ford Eco Mode

Hjälper dig köra mer effektivt

Det innovativa systemet Ford Eco Mode bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsningar och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör.

Top