Home > Personbilar > FOCUS > Funktioner > Komfort

Bekväm och uppkopplad

Rena linjer, en snygg layout och ett sofistikerat utseende. Interiören i nya Focus är mer bekväm, rymlig och elegant än någonsin tidigare. Och nu kan du och din bil vara uppkopplade var du än befinner dig. Nya FordPass Connect-modemet som tillval ger dig en serie ovärderliga funktioner som trafikinformation, Wi-Fi-surfzonAA-WiFi och eCallAA-eCall. Ladda ner FordPass-appen på din smartphone så får du tillgång till ännu fler FordPass Connect-funktioner. Till exempel låsning och upplåsning på distans, start på distans (endast automatväxel), hitta din bil och mycket mer.

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

För första gången någonsin finns splitternya Focus med FordPass Connect-modemet. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-FiAA-WiFi för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. Om en olycka skulle ske kan FordPass Connect själv ringa ett eCallAA-eCall till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig.

Ladda ner FordPass-appen för att få ännu mer funktioner

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den har parkopplats med din smartmobil via FordPass-appen. När den är ansluten kan du låsa upp en serie innovativa nya funktioner. Du kan till exempel använda din mobil för att hitta din bil och låsa eller låsa upp den. Du kan övervaka bränslenivån, körsträckan och däcktrycket och få varningsmeddelanden om bilens skick direkt till din mobil. Och du kan till och med starta bilen (endast med automatlåda) så att den är isfri, varm och klar att köra när du är det. Du kan även programmera din satellitnavigering hemifrån genom att skicka ett resmål direkt från din mobil till bilen.

Läs mer

Ford Focus FordPass app
Ford Focus B&O

Din favoritmusik, när den är som bäst

Oavsett din musik smak så förtjänar den att spelas i bra högtalare. Och det är precis vad du kan förvänta dig i Focus som nu finns tillgänglig med B&O. Detta premium 675-watt ljudsystem ger ett rikt och kraftfullt ljud via en 10-högtalare, woofer och subwoofer inklusive uppställning. Tekniken har specialdesignats, utvecklats och finjusterats för Focus av B&Os specialakustiker. Nu kan du njuta av din favoritmusik i din bil.

Ladda när du kör

Interiören i Focus är designad för att maximera utrymme och bekvämlighet. Det stora mediefacket framför växelspaken är stor nog även för de största smartmobilerna. Och med den trådlösa laddningen för kompatibla smartmobilerAA-Wireless-charging har det aldrig varit enklare att se till att dina enheter alltid är klara att använda.

Ford Focus wireless charging
Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen

Handsfree med SYNC 3

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon. Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att bara säga "Jag är hungrig". Det kan dessutom läsa upp dina textmeddelanden. Pekskärmen i färg har nyp- och svepgester för intuitiv navigering. SYNC 3 kan kopplas till Apple CarPlay och Android AutoSYNC 3 Apple Carplay Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar.

Säten som kan justeras på 18 sätt

Sätena i helt nya Focus kan justeras på 18 sätt och anpassas helt för att passa dina speciella önskemål. De kan höjas och sänkas, skjutas framåt och bakåt, du kan justera lutningen på sittkudden, ändra svankstödet och mycket mer. Oavsett hur långt du ska resa kommer du att sitta bekvämt hela vägen.

Adjustable seating
Heated front seats and steering wheel

Säten och ratt som håller dig varm

Uppvärmda framsäten finns tillgängliga för både förare och passagerare. Och för din bekvämlighet kan du välja mellan tre olika värmelägen för vare säte. Den uppvärmda ratten är skapad för att hålla dina händer varma en frostig morgon, en kylig dag eller en iskall kväll.

Nyckelfritt betyder krångelfritt

Fords KeyFree-system gör att du kan låsa och låsa upp bilen utan att behöva ta upp nyckeln ur fickan eller väskan. Perfekt när du har händerna fulla!

KeyFree System
MyKey generation 2

Trygg delning med MyKey

Med MyKey kan du ställa in maxhastighet, bilbältespåminnare och även ljudsystemets volym, bland många andra inställningar. Tekniken är framtagen för att göra dig lugn om du lånar ut ditt fordon till en vän eller familjemedlem eftersom du kan programmera de begränsningar du vill ska gälla för den nyckeln. Du kan behålla den obegränsade administrationsnyckeln själv och även beställa fler än en om du vill.

Ford Easy-Fuel för idiotsäker tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Ford Easy-Fuel
Door Edge protectors

Förhindrar förargliga bucklor och repor

Det är lätt att slå i dörren mot olika saker i trånga parkeringsutrymmen. Men om du öppnar någon av de fyra dörrarna på en Focus kommer en skyddande spärr att skjuta ut som skyddar lacken på din bil och de som finns vid sidan om.

Top