Home > Personbilar > FOCUS ST > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Hög prestanda kräver en hög säkerhetsnivå. Och nya Focus ST är utrustad med ett stort antal avancerade åtgärder för att ge dig både skydd och trygghet.

Undvik kollisioner i låg hastighet

Den innovativa funktionen Active City Stop hjälper dig att undvika en krock i långsam trafik eller i hastigheter under 50 km/h. Tekniken fungerar så att den kontinuerligt mäter avståndet till fordonet direkt framför när det ligger inom en nära räckvidd. Om systemet känner av att bilen framför oväntat saktar in aktiveras bromsarna automatiskt.

Växla till "Sport"

ESP-systemet kan växlas mellan två lägen. Sportläget ger dig full kontroll över motorns vridmoment samtidigt som bromsingreppen från ESP minskas för att möjliggöra en sportigare körning. Antispinnsystemet stängs också av för att ge mer hjulslirning så att du får förbättrad dragkraft i vissa krävande situationer. Genom att välja "OFF"-läget kan både ESP och antispinnsystemet stängas av helt och hållet.

Red Ford Focus ST rear view close-up
Ford Focus ST showing airbags' positions

Samordnade säkerhetssystem aktiveras på bråkdelen av en sekund

Focus ST är försedd med ett avancerat intelligent säkerhetssystem (IPS) som samordnar ett antal skyddssystem till skydd för dig och dina passagerare. Förutom ett stötabsorberande karosskal finns ett flertal krockkuddar som skyddar bilens passagerare från alla vinklar. Styrkolonnen och pedalerna har dessutom utformats för att fällas ihop bort från föraren, vilket minskar skaderisken om en olycka inträffar.

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen EBD (Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer kontrollerad.

Red Ford Focus ST black alloy wheel in detail
Black Ford Focus ST Tyre system

Tidig varning vid punktering

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningsssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Top