Home > Personbilar > FOCUS ST > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Nya Focus ST är designad och byggd som en prestandabil som du kan ha glädje av varje dag och drivs av en 2,0-liters Ford EcoBoost-bensinmotor på 250 hk eller den nya 2,0-liters TDCi-motorn på 185 hk. Båda ger en kompromisslös blandning av prestanda och effektivitet. Och du kan glädja dig åt överkomliga driftskostnader, samtidigt som du drar fördelarna av kraft och prestanda på ST-nivå.

Ford Focus ST 2.0-litre TDCi engine

Upplev Ford EcoBoost

Turboladdning med dubbel oberoende variabel teknik för kamtidsstyrning och direkt bränsleinsprutning med högt tryck: 2,0-liters Ford EcoBoost-bensinmotorn på 250 hk (i 5-dörrars modellen) använder dem alla för att göra 0-100 km/h på bara 6,5 sekunder och komma upp i en toppfart på 248 km/h (begränsad). Denna lätta aluminiummotor är extremt lyhörd och exceptionellt effektiv: den ger snabb acceleration genom växlarna och maximalt vridmoment som är tillgängligt redan från 2 000 varv/min.

Dieseleffekt

Den 2,0-liters TDCi-motorn på 185 hk kan driva fram din 5-dörrars Focus ST från 0-100 km/h på 8,1 sekunder och sedan komma upp i en toppfart på 217 km/h (begränsad). Maximal effekt uppnås vid 3 500 varv/min och ett vridmoment på 400 Nm är tillgängligt mellan 2 000 och 2 750 varv/min. Detta vridmoment ger en imponerande acceleration inom varje växel och god prestanda också vid låga varvtal. På 6:ans växel kan du accelerera från 80 till 120 km/h på bara 9,7 sekunder.

Ford Focus ST 2.0-litre EcoBoost engine

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Hjälper dig köra mer effektivt

Det innovativa systemet Ford Eco Mode bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsning och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. Den smarta programvaran ger dig sedan råd om hur du förbättrar din bränsleekonomi.

Ford Focus ST close-up on tachometer with Ford EcoMode
Ford Focus ST battery

Ladda batteriet mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Mer bränsleeffektiva växlingar

En växelindikatorlampa på instrumentpanelen talar om för dig när du ska växla för att få maximal bränsleekonomi. Det är ett enkelt men effektivt sätt att se till att varje resa blir mer ekonomisk.

Ford Focus ST close-up on tachometer with gear shift indicator
Top