Home > Personbilar > FOCUS RS > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

En högpresterande bil kräver säkerhet på hög nivå. 
Det är därför Focus RS har en imponerande samling avancerade funktioner

som är till för att skydda dig och dina passagerare.

Blue Ford Focus RS on the road rear view

Samordnade säkerhetssystem aktiveras på bråkdelen av en sekund

Focus RS är utrustad med det avancerade, intelligenta säkerhetssystemet IPS (Intelligent Protection System) som samordnar flera olika säkerhetssystem och skyddar dig och dina passagerare. Förutom ett stötabsorberande karosskal finns ett flertal krockkuddar som skyddar bilens passagerare. Styrkolonnen och pedalerna har dessutom utformats för att kollapsa bort från föraren, vilket minskar skaderisken om en olycka inträffar.

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen EBD (Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer kontrollerad.

Blue Ford Focus RS front wheel detail
Ford Focus RS interior cockpit, steering wheel, dashboard, centre console, rear-view mirror

Seriös bromskraft

Med 350mm ventilerade främre skivor och Brembo 4-kolvs monoblockbromsok i aluminium, är nya Focus RS utrustad med det kraftfullaste bromssystemet som någonsin monterats på en RS-modell. Optimal design av bromskylningen minimerar risken för överhettning, även vid tuff bankörning. De främre skivorna är även ventilerade för ytterligare ökad kylning.

Tidig varning vid punktering

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningsssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Blue Ford Focus RS alloy wheel detail
Blue Ford Focus RS standing behind red Ford

Undvik kollisioner i låg hastighet

Den innovativa funktionen Active City Stop hjälper dig att undvika en krock i långsam trafik eller i hastigheter under 50 km/h. Tekniken fungerar så att den kontinuerligt mäter avståndet till fordonet direkt framför när det ligger inom en nära räckvidd. Om systemet känner av att bilen framför oväntat saktar in aktiveras bromsarna automatiskt.

Skydda och säkra ditt fordon från tjuvar

För ännu bättre skydd kan du välja ett Thatcham kategori 1-larmsystem. Detta sofistikerade system aktiverar automatiskt sig själv när du låser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Det förhindrar även oönskad bortbogsering. Och genom att larma systemet på olika sätt kan du välja att bevaka dörrarna, motorhuven och bagageutrymmet.

Blue Ford Focus RS front view
Top