Home > Personbilar > FOCUS RS > Funktioner > Förarhjälp

Förarhjälp

I nya Focus RS är du omgärdad av smart teknik.

Varje teknisk lösning har ett specifikt ändamål, men tillsammans fyller de ett gemensamt syfte:

att göra det möjligt för dig att fullt ut utnyttja din bils kapacitet.

Maximal kurvtagningskontroll

Ford Performance-fyrhjulsdrift (AWD) med dynamisk vridmomentsfördelning ger en sidoacceleration på över 1 g men också enastående väggrepp och precisionsstyrning i kurvorna. 

Systemet har två eldrivna kopplingspaket som hjälper till att balansera motorns vridmoment mellan de främre hjulen för att passa såväl vägunderlag som körförhållanden. Och tack vare den här intelligenta tekniken kan du dessutom kontrollera överstyrning vid körning på racerbanan.

Redo för vägarna. Klar för banan.

ESC-systemet (Electronic Stability Control) kan växlas mellan tre olika lägen. Med en enkel knapptryckning kan du växla mellan inställningarna Normal, Sport och Track. Varje läge reglerar AWD-systemet, dämparkontrollerna, det elektroniska stabilitetsprogrammet ESC, ABS-systemet, styrnings- och motorrespons och till och med motorljudet.

Ford Focus RS Suspension detail

Upphängning som anpassar sig efter hur du kör

Den avancerade, stärkta Öhlins Tenneco-upphängningen hjälper dig att ständigt hålla strikt kontroll på din Focus RS. Den förbättrar väggreppet och kontrollen så att du känner dig som ett med vägen för enastående följsam styrningsrespons. Dämpare med två växlingslägen erbjuder en ännu fastare inställning vid banåkning så att du kan njuta av banan på full gas.

Ytterligare förbättrad väghållning med Limited Slip Diff som tillval

Hur kan man bäst förbättra den redan legendariska dynamiken i Focus RS? Det var utmaningen för Ford Performance-teamet. Deras lösning? Möjlighet till mekanisk Quaife®-Limited Slip differential för framaxeln som tillval. Detta avancerade system gör det möjligt för Focus RS att leverera ytterligare förbättrad prestanda på bana. Hur? Genom bibehålla hög kurvhastighet och möjliggöra maximal acceleration ut ur kurvan.

Tillvalet inkluderar också stylingdetaljer som mattsvart tak, spegelkåpor och bakspoiler. Svarta smidda lättmetallfälgar har RS-logotyp på navkåporna, medan Race-inspirerade Recaro-stolar är klädda i blått läder.

Blue Ford Focus RS Option Pack rear on race track
Blue Ford Focus RS Bi-Xenon headlamps

Strålkastare som hjälper dig att se bortom kurvorna

Nya Ford Focus RS Bi-Xenon-strålkastare är inte bara iögonfallande, de är smarta också. De ger dig enastående sikt genom att exakt följa vägen när du svänger med ratten. De kan dessutom anpassa strålkastarnas ljusmönster efter hastigheten, omgivningen och förhållandena. Det finns sju olika lägen med specifika körinställningar för stadsgator, landsvägar, motorvägar eller för svåra väderförhållanden.

Top