Home > Personbilar > NYA FIESTA ST > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Vår prioritet är din trygghet och säkerhet.

Helt nya Fiesta ST innehåller en rad avancerade tekniker framtagna för att skydda dig, dina passagerare och din bil om olyckan skulle vara framme. Andra system finns för att hjälpa till att förhindra att olyckor inträffar helt och hållet.

Behåll kontrollen oavsett vägförhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt din Fiesta medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjningssystemet, Pre-Collision Assist, med fotgängaravkänning, upptäcker och varnar dig för fordon och fotgängare som befinner sig upp till 130 meter framför bilen eller som skulle kunna korsa bilens färdväg. Om du inte reagerar kopplar systemet på bromsarna automatiskt. Den nya tekniken är utvecklad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad, eller helt och hållet undvika dem. De fungerar inte bara vid hastigheter på upp till 80 km/h, utan även nattetid.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Blue Ford Fiesta front wheel close up

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet med elektronisk bromskraftfördelning (Electronic Brake-force Distribution - EBD) ser till att din inbromsning blir mer kontrollerad. Nödbromshjälpen, Emergency Brake Assist, hjälper din bil att bromsa effektivare i en nödsituation. Det gör den genom att känna av hur hårt du trycker på bromsen och automatiskt öka trycket om så behövs.

Säkerhet på hög nivå

Ett Thatcham kategori 1-säkerhetssystem kan monteras in som innefattar ett perimeterlarm och dubbelt låssystem. Med en dubbel låsfunktion kan dörren inte öppnas från insidan, även om någon försöker bryta sig in genom ett sidofönster. Du kan enkelt aktivera dubbellåsningen genom att trycka två gånger på låsknappen på nyckelbrickan.

Blue Ford Fiesta parked near industrial estate
Euro NCAP logo

Femstjärnig säkerhet som skyddar dig

Euro NCAP är Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation. Det utvärderar nya fordons säkerhet med hjälp av en rad stränga kontrollåtgärder. Och som ett mått på Fords säkerhetsengagemang har Fiesta fått högsta betyg: fem stjärnor.

Varnar dig om däcken tappar tryck

Det är alltid viktigt att dina däck håller rätt tryck, dels för att spara bränsle, dels för att spara på däcken och hålla dig säker på vägarna. Det är därför som däcksensorerna ständigt övervakar och varnar dig om problem uppstår, så att du kan köra åt sidan, kontrollera, och antingen pumpa däcket eller byta hjul.

Ford Fiesta ST tyre pressure
Top