Home > Personbilar > NYA FIESTA ST > Funktioner > Prestanda

Prestandan matchas av effektiviteten.

Helt nya Fiesta ST är utrustad med en kraftfull 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor. Den redan imponerande effektiviteten har ökats ytterligare med en särskilt intelligent funktion: en cylinder som automatiskt inaktiveras när den inte behövs vilket sparar bensin när du kör i lagom tempo.

En rad ytterligare tekniker hjälper även till att förbättra bilens prestanda samtidigt som de hjälper dig spara bränsle.

Ren och raffinerad kraft

En helt ny 1,5 liters EcoBoost motor med cylinderdeaktivering levereras imponerande 200 hk med 290 Nm i vrid vid 1,750varv. Den klarar 0-100km/h på snabba 6,5 sekunder.

Grepp när du behöver det

En mekanisk slirdifferential ingår i prestandapaketet som finns som tillval. Systemet är konstruerat för att överföra motorkraften till det bakhjul som har mest grepp. Så snart ett hjul börjar slira överförs kraften automatiskt till det andra hjulet för att säkerställa att båda hjulen driver. Resultatet är starkt förbättrat grepp på hala eller ojämna underlag och bättre övergripande acceleration och prestanda.

Ford Fiesta ST Active valve exhaust

Frossa i ljudet

Med elektronisk ljudförbättring och aktivt ventilutblås kommer du att till fullo kunna njuta upplevelsen i Fiesta ST. Varför? Därför att aktivt ventilutblås är en ny teknik som är framtagen för att skapa ett djupare motorljud och ett mäktigare vrål beroende på hur mycket du gasar. Och den elektroniska ljudförbättringen ser till att du hör den utmanande motorn när du sitter bakom ratten.

Ford Fiesta gear stick close up

6-växlar när du behöver

En 6-växlad manuell växellåda är konstruerad för att få ut så mycket som möjligt av den ström som är tillgänglig för dig. Skiftningar är korta och snabba och ger jämn, exakt prestanda med varje växelväxling.

Bättre aerodynamik ger bättre ekonomi

När du kör långsamt håller det aktiva kylarjalusiet spjällen öppna och kyler motorn. När du får upp farten igen kan det stängas automatiskt, vilket förbättrar aerodynamiken och sparar bränsle. På sikt innebär detta en stor skillnad på bränsleförbrukningen.

Ford Fiesta ST active grille shutter
Ford Fiesta ST Euro emissions

Motorer som uppfyller de allra striktaste standarderna

Det är betryggande att veta att 1,5 liters EcoBoost-motorn på Fiesta ST uppfyller lagkraven för utsläppsnivån Euro 6d temp.

 

Top