Home > Personbilar > NYA EDGE > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Avancerade säkerhetssystem

Nya Edge använder en serie smarta säkerhetssystem som kombineras för att du, din familj och andra trafikanter ska vara så skyddade som möjligt. Vissa tekniker, som uppblåsbara säkerhetsbälten bak, hjälper till att skydda din familj om en olycka skulle inträffa. Andra, som aktiv bromshjälp, finns där för att förebygga olyckor innan de inträffar. 

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder RADAR och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar. 

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Ford Edge with electronic stability control badge

Behåll kontrollen oavsett förhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det.

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Ford Edge driving on the road above fields
Ford Edge driving on the road viewed from above

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Hjälper dig bromsa i högre hastigheter

Det aktiva bromssystemet är en innovativ säkerhetsfunktion som aktiveras när du kör snabbare än 50 km/timmen. Tekniken skannar av vägen framför dig, och om det råder risk för kollision kommer den att varna dig. Om du inte reagerar förhandsfyller det aktiva bromssystemet bromsarna och börjar sedan bromsa för att sänka farten.

Ford Edge detail of an alloy wheel
Top