Home > Personbilar > EDGE > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Ford Edge har ett förtroendeingivande och heltäckande paket av säkerhetsfunktioner som garanterar en hög skyddsnivå för dig och dina passagerare.

 

Ett system som kan göra olyckor mindre allvarliga eller undvika dem helt och hållet

Pre-Collision Assist, ett krockavvärjningssystemet , upptäcker och varnar dig när fotgängare finns i närheten eller skulle kunna korsa bilens färdväg. Om du inte reagerar kopplar systemet automatiskt på bromsarna. Tekniken är utformad för att minska olyckornas svårighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h.

Extra skydd för dina passagerare i baksätet

De två yttre baksätena i baksätet kan dessutom utrustas med en unik säkerhetsfunktion: ett uppblåsbart säkerhetsbälte. Vid en eventuell krock blåser bältet upp sig och sprider kollisionskraften över en fem gånger större kroppsyta än ett vanligt säkerhetsbälte. Genom att minska trycket över bröstet och kontrollera huvud- och nackrörelser på ett bättre sätt kan denna innovativa teknologi minska skaderisken.

Child sat in the back seat with safety belt on
Edge on the move

Extra kraft vid inbromsing

Nödbromsassistans (Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov.

Håller barnen säkra

Den Ford Edge är utformad för att se till att små barn är säkra och trygga under varje färd. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar som gör att du lätt kan montera två barnstolar.

Child seating
Orange Ford Edge on a curvy road

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Samordnade säkerhetssystem aktiveras på bråkdelen av en sekund

Ett avancerat intelligent säkerhetssystem, Intelligent Protection System, samordnar ett antal skyddssystem så att du och dina passagerare får maximalt skydd. Ford Edge har också ett stabilt, stöttåligt karosskal och avancerad sätes- och säkerhetsbältesteknik för att minska risken för skador i händelse av olyckor.

See-through of Ford Edge with 5 passengers and luggage

Din släpvagn hålls säkert i linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Edge on the road
Interior airbags positioning

Ett avancerat krockkuddssystem

Ett krockkuddssystem med krockkuddar vid förarsätena som skyddar bäckenbenet och bröstkorgen, med sidokuddar som tillval för de två yttre sätena i baksätet.

Top