Home > Personbilar > NYA EDGE > Funktioner > Prestanda

Konstruerad enligt högsta standard

Nya Edge är en blandning av intelligent design och noggrann känsla för detaljer. Nya motorer, som en precisionstillverkade fyrcylindriga tvåliters dieselmotorn Ford Ecoblue, kombineras med en åttaväxlad automatlåda med en roterande växelväljare. Resultatet är en kraftfull och effektiv suv med kördynamik som ger dig en otrolig trygghet och kontroll på vägen.

En ny standard för dieselmotorer

Ford EcoBlues nya fyrcylindriga 2,0-liters dieselmotor är en mycket avancerad, turboladdad motor som ger märkbart förbättrad effektivitet, prestanda och finess. Den nya motorn kan förbättra bränsleeffektiviteten, är mer lyhörd och även tystare än någonsin tidigare.

En ny sofistikerad åttaväxlad automatlåda med en roterande växelväljare

I bilar med automatisk växellåda ersätter den roterande växelväljaren (en liten vridknapp i mittkonsolen) den traditionella växelspaken. Detta ger dig kontroll över en avancerad ny automatisk växellåda, med förbättrad acceleration och mjuka växelövergångar. Det ger också inredningen en mycket renare design och ökar platsen i förarhytten. När du parkerar din suv, ställs växelspaken automatiskt i parkeringsläget.

Ford Edge Auto Transmission close up
Ford Edge paddle shifters close up

Snabba växelbyten med fingertopparna

Den här tekniken, som hämtats från racingvärlden, gör det möjligt att växla snabbt och bekvämt. Och eftersom växelpaddlarna sitter på ratten går det lättare att växla i kurvorna.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.

Interior of Ford Edge tailgate lights
Top