Home > Personbilar > C-MAX > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Räkna med ett omfattande paket med säkerhetsåtgärder som alla utformats för att erbjuda dig och dina passagerare högsta möjliga säkerhet.

Intelligent Protection System

Samordnade säkerhetssystem som aktiveras på en sekund

C-MAX är utrustad med ett avancerat Intelligent Protection System (IPS), som samordnar en serie säkerhetssystem som erbjuder maximalt skydd för dig och dina passagerare.

Undvik kollisioner i låg hastighet

Den innovativa funktionen Active City Stop hjälper dig att undvika en krock i långsam trafik eller i hastigheter under 50 km/h. Tekniken fungerar så att den kontinuerligt mäter avståndet till fordonet direkt framför när det ligger inom en nära räckvidd. Om systemet känner av att bilen framför oväntat saktar in aktiveras bromsarna automatiskt.

Active City Stop

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen EBD (Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer kontrollerad.

Anti-lock braking system
Electronic Stability Program

Behåll kontrollen oavsett vägförhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Det känner av eventuella avvikelser från din valda färdväg, t.ex. om du börjar slira, och korrigerar automatiskt din vägplacering så att du behåller kontrollen över bilen.

Hjälper dig bromsa i högre hastigheter

Det aktiva bromssystemet är en innovativ ny säkerhetsfunktion som aktiveras när du kör fortare än 50 km/h (på t.ex. en motorväg). Tekniken använder radar för att skanna av vägen framför dig, och om det råder risk för kollision kommer den att varna dig. Om du inte reagerar förhandsfyller systemet bromsarna och börjar sedan bromsa för att sänka farten. Vid hastigheter under 50 km/h får du hjälp av en annan teknik: Aktivt stadsstopp (Active City Stop). Tack vare kombinationen av dessa två system kan du känna dig trygg med bromshjälp genom hela hastighetsomfånget.

Ford C-MAX on the road
Power child door and window locks

Eldrivna barn- och fönsterlås

Med en enkel knapptryckning låser den här nyskapande funktionen knappen och handtaget på insidan av bakdörrarna.

Top