Home > Personbilar > C-MAX > Funktioner > Komfort

Komfort

Intelligent design innebär att varje funktion i C-MAX finns där av en anledning och, viktigast av allt, fyller verkliga behov. De praktiska aspekterna matchas av en enastående komfort som gör varje resa behaglig och stressfri.

Handsfree med SYNC 3 

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android AutoTooltip för att visa din smartmobildata på pekskärmen.

Ford C-MAX centre console

En hands-free liftgate för enkel öppning och stängning

Om du har dina händer fulla, och C-MAX känner av närheten till din KeyFree-nyckelfob, behöver du bara vinka din fot under bakre stötfångaren och bakluckan öppnar eller stänger sig automatiskt.

Bekväma och flexibla infällbara säten

C-MAX rymmer en familj på fem personer och är elegant och bekväm på samma gång tack vare de tre individuella bakre sätena som kan fällas ned för att maximera utrymmet på bästa sätt.  I den sjusitsiga Grand C-MAX kan mittsätet i andra raden snabbt fällas ned under högersätet. Tack vare den geniala 2+2+2-layouten kan man enkelt skapa en korridor för att göra utrymmena mer lättillgängliga.

Ford C-MAX fold-flat seats see through visual

Inga problem att låna ut bilen med MyKey

Med MyKey kan du ställa in en bältespåminnelse, begränsa maxhastigheten eller volymen på ljudsystemet. Systemet är utformat för att ge dig sinnesro när du lånar ut bilen till en vän eller familjemedlem eftersom du kan ställa in vilka begränsningar som gäller för denna nyckel. Du kan själv behålla den obegränsade "admin"-nyckeln och även ha mer än en av varje om du vill.

Ford MyKey visual showing key fob on a car seat

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Panoramatak för en ljusare, luftigare känsla

Med en enkel knapptryckning kan det elmanövrerade solskyddet öppnas så att naturligt ljus kan strömma in genom panoramataket. Samtidigt håller det solreflekterande glaset kupén sval och skyddar dig från skadliga UV-strålar.

Panoramic roof in a Ford C-MAX
Sony DAB audio radio/CD in a Ford C-MAX

Ett kristallklart Sony DAB-ljudradio / cd-system

Förutom att leverera perfekt ljud, visar detta toppmoderna digitala system med premiumhögtalare information om vilken musik det är som spelas. Några versoner visar även de senaste nyhetsrubrikerna. Systemet innehåller även Ford SYNC 3 med nödhjälp, Bluetooth® med röstkontroll och en USB-anslutning och fjärrkontroll. Tooltip

En backspegel som du inte blir bländad i

Mörkerkörning blir lättare om du inte hela tiden bländas av ljusen från bilarna bakom. Den innovativa automatiska avbländningen upptäcker automatiskt strålkastarljus och växlar till avbländat läge.

Ford C-MAX detail of the rear-view mirror
Ford Grand C-MAX with open sliding rear doors

Lättåtkomlig, från alla håll

De unika dubbla skjutdörrarna bak gör det lätt för passagerarna att stiga in i och ut ur bilen. Den intelligenta designen hindrar även att dörrarna slår mot andra bilar eller väggar vid parkering i trånga utrymmen.

Top