Home > Personbilar > C-MAX > Funktioner > Förarhjälp

Förarhjälp

Teknik bör alltid ha ett syfte. Och i en C-MAX är syftet att se till att du alltid känner dig så bekväm, uppkopplad och säker som möjligt. Så upptäck en rad fantastiska teknikfunktioner som är enkla att använda eller som helt enkelt funkar för dig.

Ännu lättare att parkera

Aktiv parkeringshjälp styr in dig i parkeringsfickor som inte är mer än 20 % längre eller bredare än bilen. Med en enkel knapptryckning hittar sensorerna i det nyskapande systemet ett utrymme som är tillräckligt stort. Sedan styr det automatiskt in dig där – allt du själv behöver göra är att hantera gasen, växlarna och bromsen (följ instruktionerna på skärmen och ljudsignalerna).

Active Park Assist
Ford C-MAX dashboard and steering wheel

Hjälper dig hålla ett säkert avstånd

Instrumentbrädan har även en avståndsvisare. Systemet visar kontinuerligt avståndet till fordonet framför dig och indikerar i instrumentklustret med färgade lampor beroende på vilken känslighet du har valt. Avståndsvarnaren kan också varna dig med en röd varningssymbol om du kommer för nära fordonet framför dig.

Mycket ljusstarka och energisnåla bi-xenon-strålkastare

Bi-xenonstrålkastare med anpassningsbart belysningssystem ändrar automatiskt strålkastarens ljusmönster för att ge dig bästa möjliga ljusfördelning i varje körsituation. Detta garanterar att det mest effektiva belysningsmönstret skapas automatiskt under alla typer av körförhållanden, från motorväg till stadstrafik. Tekniken inbegriper även en automatisk sänkningsfunktion när ett mötande fordon känns av.

Ford C-MAX smart headlamps detail

Maximal Vridmomentfördelning

Torque Vectoring Control reagerar på vägytan 100 gånger per sekund. (Det är 33 gånger snabbare än en ögonblinkning). Denna information används kontinuerligt för att balansera effektfördelningen mellan de två framhjulen. Det ger maximalt grepp och skärpt hantering så att du får hjälp att hantera kurvor och ojämnheter i vägen.

Torque Vectoring Control
Ford SYNC logo

Ford SYNC med räddningstjänst

Nödassistans (Emergency Assistance) är en viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet ger viktig information, till exempel GPS-koordinater, även om du är medvetslös.Ford Emergency Assistance

Top