Home > Om Ford > Sustainability > Miljön
Climate Change and the Environment

Miljön

Som aktör på den globala marknaden har vi ett ansvar mot människorna och miljön i de samhällen vi lever och verkar i. 
Det är det som ligger bakom vårt fortgående engagemang för att hjälpa och stötta den lokala befolkningen.

Vi ansvarar alla för miljön

Självklart försöker vi alltid hitta nya sätt att minska vår miljöpåverkan genom tekniska lösningar och miljö- och resurshushållning. Det är därför Ford var den första biltillverkaren någonsin som tillämpade miljöstandarden ISO 14001 genom att certifiera sina bilfabriker runt om i världen. Alla våra större underleverantörer är också certifierade. Här är ett urval av några av de positiva förändringar som vi har genomfört: Ford Sverige var det första bilföretaget som satsade på etanol som alternativt bränsle och idag har Ford ett av de bredaste miljöbilsprogrammen i Sverige.

Skapar förnyelsebar energi

  • På Dagenham Diesel Center, Fords nya avancerade brittiska bilfabrik, svarar vindkraftverk för 100 % av den elektricitet som krävs för driften. Vindkraftverken, som med sina 120 meter är dubbelt så höga som den välkända Nelsonstatyn i London, var Londons första vindkraftverk och är också de största vindkraftverken just nu i Storbritannien.
  • På Fords motorfabrik Bridgend Engine Plant i Wales sitter solcellspaneler som ger 110 000 kilowatt el om året. De 26 solcellspanelerna var den första solkraftanläggningen i världen av sitt slag på en bilfabrik. 
  • Den byggnad som inhyser utvecklingscentret CEME i Dagenham, Centre for Engineering and Manufacturing Excellence, har Storbritanniens största samling solcellspaneler och ett avancerat naturligt ventilationssystem.

Minskar antalet vägtransporter

Genom att transportera nya bilar från Dagenham med järnväg runt om i Storbritannien och Europa har vi lyckats få bort 7 250 långtradare från vägarna, som annars skulle ha bidragit till den ökande trafiken på vägarna.

Vi värnar om våra kunder

Vi vill att kunderna ska tycka om att köra en Ford. För att hjälpa våra kunder med damm- och pollenallergier har vi därför skapat ett avancerat filter som minskar mängden pollen och damm i våra bilar. Det är bara en av våra många prisbelönta designidéer som gör våra bilar så behagliga för kunderna. Vår allergivänliga Ford C-MAX var den första bilen i världen som godkändes av den brittiska allergistiftelsen BAF och som blivit godkänd av TÜV för sina allergivänliga egenskaper.

Barnsäkerhet

Vi har många tekniska säkerhetsfinesser i våra bilar som vi hoppas att du aldrig behöver uppleva. Men det är ändå skönt att veta att vi konstruerar våra bilar för att de ska vara några av de säkraste bilarna på våra vägar. Ford C-MAX har fyrstjärnigt barnskydd. Det var den första bilen någonsin som lyckades få fyra stjärnor från Euro NCAP för barnsäkerhet.

Mer och mer återvinning 

  • Alla nya bilar från Ford kan återvinnas till 85 %, enligt internationella mätstandarder. 
  • Varje ny Ford innehåller mellan 20 och 50 delar som har gjorts av återvunnet material. Det motsvarar 17 000 ton om året i återvunnit metallfritt material som inte behöver hamna på soptippen. 
  • Vi använder återvunna stötfångare, batterier, hjul, mattor, kapsyler, plastflaskor, datorhöljen och kläder på många olika sätt i våra bilar. Återvunnet material används till exempel i insugsgrenrör, isoleringsmaterial, mattor och reservdelsförpackningar.
Top