FORD FOCUS

Ford Focus erbjuder en helt ny nivå av intelligent design, utmärkande modern styling och mer utrymme än någonsin.

Kombinera det med riktigt avancerad uppkoppling och en serie exceptionella förarhjälpstekniker som du verkligen kommer att uppskatta.

VILKEN MODELL ÄR RÄTT FÖR DIG?

ECOBOOST HYBRID

En mildhybrid som levererar kraft och effektivitet

Focus är byggd för att ge den perfekta körglädjen samtidigt som den ger betydande bränsleekonomi. Och för att hjälpa till att minska utsläppen och samtidigt förbättra kraften och effektiviteten ytterligare, finns den tillgänglig med en avancerad EcoBoost Hybrid-drivlina på 125 hk. 

ECOBOOST BENSIN

Kompromisslös prestanda

EcoBoost-bensinmotorn på 1,0 liter utnyttjar en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning tillsammans med cylinderavaktiveringsteknik för att uppnå enastående effektivitet. Den finns med 125 hk och automatlåda så att du kan dra fördel av all den kompromisslösa prestanda du förväntar dig från en vanlig 1,0 liters motor, men med bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

TEKNIK MED ETT SYFTE

Ford Focus är framtagen för att öka dina körupplevelser. Denna nästa generations bil kan utrustas med avancerad teknik som Ford Co-Pilot360; med imponerande förarhjälpsystem som adaptiv farthållare med stopp och start, aktiv filövervakning samt avancerad aktivt pakreringssystem. Tillsammans kan dessa smarta system hjälpa till att accelerera, bromsa och även styra. När du väl upplever detta så kommer du att fundera hur du klarat dig utan dessa tidigare.

DIN PERSONLIGA KÖRASSISTENT

Co-Pilot360 kombinerar en serie tekniker som samverkar för att göra din körupplevelse bekvämare och njutbarare än någonsin. Den adaptiva fartkontrollen tillsammans med Stop & Go justerar till exempel automatiskt din fart baserat på fordonet framför. Om trafiken saktar ner till stillastående kommer motorn automatiskt att slås av och starta igen när trafiken rullar igen. Systemet kan även känna igen fartskyltar och justera din fartkontrollhastighet efter dem. Filhållningsteknik ger även styrhjälp genom att följa vägmarkeringarna för att hålla dig och bilen mitt i filen.

PARKERA OCH BACKA UTAN STRESS

Den senaste generationen av den aktiva parkeringshjälpen styr dig inte bara in i parkeringsfickan, den kontrollerar även acceleration, växling och bromsning. Den här smarta tekniken gör parkeringen enklare och finns i Focus-modeller med automatlåda. När du aktiverat systemet väljer du bara en sida av vägen oavsett om du vill parallellparkera eller parkera vinkelrätt mot trottoaren. Sedan trycker du och håller in knappen så gör bilen jobbet åt dig.

STRÅLKASTARE SOM HJÄLPER DIG SE GENOM KURVORNA

Adaptivt ljussystem med Ford Dynamic LED-strålkastare och varselljus ger ett exakt och intensivt ljusmönster som regleras automatiskt efter olika väg- och körförhållanden. Dessutom regleras de bländningsfria helljusen automatiskt för att inte blända andra förare och det nya systemet kan även läsa av vägens kurvor för att lysa upp hörn och vägkorsningar innan du kommer fram till dem.

KÖRDYNAMIK SOM SKRÄDDARSYTTS FÖR DIG

De valbara körlägena i Ford Focus Active gör att du kan anpassa din körupplevelse genom att ändra gasrespons, styrning, växlingsbeteende och mer därtill. De sju valbara körlägena är normal (Normal), ECO (ECO), sport (Sport), komfort (Comfort), ekokomfort (Eco-Comfort), halka (Slippery) och grusväg (Trail). Så oavsett om du kör på motorvägen eller på en lerig biväg styr Ford Focus Active dig till bästa möjliga körupplevelse varje gång.

Farthållaren justerar automatiskt din fart med utgångspunkt från fordonet framför. Om trafiken saktar ner till stillastående kommer den smarta tekniken att stoppa ditt fordon helt. Och när trafiken rullar ingen kommer bilen automatiskt att accelerera upp till den förinställda hastigheten.

SMART, BEKVÄM OCH PLATSBESPARANDE

Den elektroniska parkeringsbromsen är ett enkelt tillägg som har några förvånande fördelar. Den ger dig till exempel mer utrymme i kupén, den är enklare att använda och du behöver inte serva bromsarna lika regelbundet. Och för att använda bromsen behöver du bara trycka på en knapp i mittkonsolen.

SER DE VÄGSKYLTAR DU KANSKE MISSAR

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler.

Systemet Intelligent Speed Assist (intelligent hastighetshjälp) eller ISA är utformat för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner den framåtriktade kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen. Om systemet är aktiverat reglerar det sedan din högsta hastighetsinställning efter den gällande begränsningen.

MER LYHÖRD STYRNING I NÖDSITUATIONER

Nödstyrningshjälpen ser till att du kan styra förbi ett stillastående eller långsammare fordon för att undvika kollisioner. Systemet använder radar och en kamera för att upptäcka långsammare och stillastående fordon framför dig och ger dig styrningshjälp så att du kan undvika ett fordon om du riskerar en kollision. Tekniken aktiveras om det finns för lite utrymme för att undvika en kollision genom att bromsa och du inleder åtgärder för att undvika den.

ETT AVANCERAT SYSTEM SOM HJÄLPER DIG ATT HÅLLA FILEN & TA KURVORNA

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Filhållningssystemet ger dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt.

Vridmomentfördelningen reagerar på vägytan 100 gånger per sekund. (Det är 33 gånger snabbare än en ögonblinkning.) Med hjälp av den informationen balanseras mängden kraft till vart och ett av de två framhjulen. (Torque Vectoring Control) Vridmomentsfördelningen ger maximalt grepp och skärpt hantering, vilket underlättar hanteringen av kurvor och ojämnheter i vägen.

UPPTÄCKER FORDON SOM DU ANNARS KAN MISSA 

Cross Traffic Alert är en del av Blind Spot Information System. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Dessutom tänds en lampa i sidospeglarna (den högra eller den vänstra beroende på den annalkande trafikens riktning).

TEKNIK SOM FÖRHINDRAR SERIEKOLLISIONER

Bromshjälp efter kollision hjälper till att minska risken för en andra kollision om en olycka inträffat. Om systemet upptäcker en olycka aktiveras nödbromsen automatiskt. Det hjälper till att förhindra att bilen rullar mot mötande trafik eller andra hinder på vägen.

EXTRA KONTROLL VID START I BACKE

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

TEKNIK SOM HJÄLPER DIG SE RUNT GATHÖRN 

Split View-kameratekniken hjälper dig att se trafik som kommer från sidorna bakom dig. Det visar dig en 180-graders bild av området bakom ditt fordon. Det hjälper dig upptäcka hinder som du inte ser över din axel eller i backspeglarna när du backar.

TEKNIK SOM TALAR OM FÖR DIG NÄR DU HÅLLER PÅ ATT BLI TRÖTT 

Trötthetsvarningen för förare övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

VINN ÖVER TRAFIKEN

Trafikinformation ger dig uppdateringar om trafiken direkt till ditt SYNC 3 navigationssystem var 30:e sekund. Tekniken justerar sedan din rekommenderade väg baserat på trafikförhållandena och hjälper dig komma fram mer avslappnad i rätt tid.

KRAFTEN DU VILL HA OCH EFFEKTIVITETEN DU BEHÖVER

Förutom utbudet av kraftfulla och effektiva bensin- och dieselmotorer, finns Ford Focus nu också som EcoBoost Hybrid. Denna hybrid ökar kraften, maximerar effektiviteten och minimerar utsläppen. Och exteriören har designats för att skapa en sportig form som lätt skär igenom luften, vilket förbättrar effektiviteten ännu mer.

EN SOFISTIKERAD ÅTTAVÄXLAD AUTOMATLÅDA MED EN ROTERANDE VÄXELVÄLJARE

Automatlådan är skapad från grunden med förbättrad acceleration och supermjuka växlingar för att förbättra din körupplevelse, optimera bränsleeffektiviteten och maximera din bils prestanda. Vi har ersatt den vanliga växelspaken med en konsolmonterad roterande växelväljare. Det ger interiören ett renare, modernare utseende. Och det finns även en annan användbar funktion – när du parkerar din bil ställer sig växelväljaren automatiskt i parkeringsläge.

FÅ UT MESTA MÖJLIGA AV DIN MOTOR

Den nya och förbättrade 1,0 liters trecylindriga bensinmotorn Ford EcoBoost är utformade för att ge dig all den kraft du förväntar dig av mycket större motorer. Ford EcoBoost-tekniken ger prestanda som är smidig, respons och belönande. För att göra dem ännu mer effektiva har båda motorerna nu fått ny cylinderinaktivering. Det stänger av en cylinder när vridmomentet är lågt, som på en motorväg. När behovet av vridmoment ökar, vaknar cylindern till liv igen för att ge dig den kraft du behöver.

EN SEXVÄXLAD MANUELL VÄXELLÅDA

Den sexväxlade manuella växellådan i Focus har utvecklats för att göra växlingen enklare, mer exakt och tystare. Den har utformats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen vilket gör din körning mer spännande samtidigt som du minskar ner på resorna till bensinstationen.

HJÄLPER DIG ATT KÖRA MER EFFEKTIVT

Nästa generation av Ford EcoMode övervakar kontinuerligt hur ditt körbeteende påverkar bränsleförbrukningen. En blå ring i det digitala instrumentklustret visar tydligt hur ekonomiskt du kör. Systemet kan också ge råd före kurvor och hastighetsförändringar med mera, för att hjälpa dig att undvika plötslig och ineffektiv inbromsning. Efter varje resa visas en dataöversikt tips för effektivare körning i framtiden och gör att du kan jämföra effektiviteten vid tidigare resor.

BÄTTRE AERODYNAMIK GER BÄTTRE EKONOMI

När du kör långsamt håller det aktiva kylarjalusiet spjällen öppna och kyler motorn. När du får upp farten igen kan det stängas automatiskt, vilket förbättrar aerodynamiken och spar bränsle. På sikt innebär detta en stor skillnad på bränsleeffektiviteten.

SNABBA VÄXELBYTEN

Växelpaddlar hittar man normalt bara i exklusiva sportbilar, men nu finns de tillgängliga för Ford Focus när du väljer automatlåda. Den här tekniken, som hämtats från racingvärlden, gör det möjligt att växla snabbt och bekvämt. Och eftersom växelpaddlarna sitter på ratten går det lättare att växla i kurvorna.

BEKVÄM OCH UPPKOPPLAD

Rena linjer, en snygg layout och ett sofistikerat utseende. Interiören i Ford Focus är mer bekväm, rymlig och elegant än någonsin tidigare. Och nu kan du och din bil vara uppkopplade var du än befinner dig. Nya FordPass Connect-modemet som tillval ger dig en serie ovärderliga funktioner som trafikinformation, Wi-Fi-surfzon1 och eCall2. Ladda ner FordPass-appen på din smartphone så får du tillgång till ännu fler FordPass Connect-funktioner. Till exempel låsning och upplåsning på distans, start på distans (endast automatväxel), hitta din bil och mycket mer.

NYCKELN TILL EN MER UPPKOPPLAD VÄRLD

För första gången någonsin finns Ford Focus med FordPass Connect-modemet. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-Fi1 för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. Om en olycka skulle ske kan FordPass Connect själv ringa ett eCall2 till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig.

FÖRVARNAD ÄR FÖRBEREDD

Fordon med FordPass Connect kan nu varna dig för lokala trakfikfaror, t.e.x. vägarbeten eller ett stillastående fordon. Din Ford får information från andra anslutna fordon i närheten och från databasen för offentlig händelse. Om ditt fordon informeras om en fara, visas en varning i instrumenteringen som beskriver vilken typ av fara och avståndet från dig. Detta gör att du kan vara bättre förberedd och om nödvändigt hitta en alternativ färdväg.

DIN FAVORITMUSIK NÄR DEN ÄR SOM BÄST

Oavsett din musik smak så förtjänar den att spelas i bra högtalare. Och det är precis vad du kan förvänta dig i Focus som nu finns tillgänglig med B&O. Detta premium 675-watt ljudsystem ger ett rikt och kraftfullt ljud via en 10-högtalare, woofer och subwoofer inklusive uppställning. Tekniken har specialdesignats, utvecklats och finjusterats för Focus av B&Os specialakustiker. Nu kan du njuta av din favoritmusik i din bil.

SLÄPP IN LITE SOLSKEN

Focus finns med ett fullängds panoramatak som helt ersätter plåttaket. Naturligt ljus kan därmed flöda in i bilen för att skapa en ljus och luftig interiör. Den främre halvan är eldriven och kan vikas upp eller glida under det bakre takpartiet och ett fullängds infällbart solskydd gör att du kan öppna glastaket för att få in frisk luft samtidigt som du får skydd mot solen.

EN PRAKTISK HANDSFREE-BAKLUCKA SOM DU LÄTT ÖPPNAR OCH STÄNGER

Om du har händerna fulla och din Focus upptäcker din KeyFree-fjärrnyckel behöver du bara vicka med foten under den bakre stötfångaren för att automatiskt öppna och stänga bakluckan.

LADDA NÄR DU KÖR

Interiören i Focus är designad för att maximera utrymme och bekvämlighet. Det stora mediefacket framför växelspaken är stor nog även för de största smartmobilerna. Och med den trådlösa laddningen för kompatibla smartmobiler3 har det aldrig varit enklare att se till att dina enheter alltid är klara att använda.

HANDSFREE MED SYNC 3

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon. Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att bara säga "Jag är hungrig". Det kan dessutom läsa upp dina textmeddelanden. Pekskärmen i färg har nyp- och svepgester för intuitiv navigering. SYNC 3 kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto4 och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar.

SÄTEN OCH RATT SOM HÅLLER DIG VARM

Uppvärmda framsäten finns tillgängliga för både förare och passagerare. Och för din bekvämlighet kan du välja mellan tre olika värmelägen för vare säte. Den uppvärmda ratten är skapad för att hålla dina händer varma en frostig morgon, en kylig dag eller en iskall kväll.

NYCKELFRITT BETYDER KRÅNGELFRITT

Fords KeyFree-system gör att du kan låsa och låsa upp bilen utan att behöva ta upp nyckeln ur fickan eller väskan. Perfekt när du har händerna fulla!

Med MyKey kan du ställa in maxhastighet, bilbältespåminnare och även ljudsystemets volym, bland många andra inställningar. Tekniken är framtagen för att göra dig lugn om du lånar ut ditt fordon till en vän eller familjemedlem eftersom du kan programmera de begränsningar du vill ska gälla för den nyckeln. Du kan behålla den obegränsade administrationsnyckeln själv och även beställa fler än en om du vill.

FORD EASY-FUEL FÖR IDIOTSÄKER TANKNING

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

FÖRHINDRAR FÖRARGLIGA BUCKLOR OCH REPOR

Det är lätt att slå i dörren mot olika saker i trånga parkeringsutrymmen. Men om du öppnar någon av de fyra dörrarna på en Focus kommer en skyddande spärr att skjuta ut som skyddar lacken på din bil och de som finns vid sidan om.

VINDRUTETORKARE SOM ANPASSAR SIG AUTOMATISKT

Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.

EN INNOVATIV MITTKONSOL SOM GER DIG KONTROLLEN

En avancerad, multifunktionell mittkonsol gör att du kan kontrollera många av bilens system från ett ställe. Det finns även en användbar förvaringslåda, ett flyttbart armstöd och ett lock över mugghållaren (för manuell växellåda).

SIDOBACKSPEGLAR SOM SKYDDAR SIG SJÄLVA

För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda indikatorlamporna. Speglarna värms dessutom upp så att du kan komma iväg snabbare på kyliga morgnar.

DIN TRYGGHET. VÅR PRIORITET.

En serie smarta tekniker är utformade för att skydda dig, din familj och andra trafikanter. Till exempel aktiv broms och Pre-Collision Assist med upptäckt av gångtrafikanter och cyklister, kan varna dig för potentiella kollisioner och även automatiskt slå på bromsarna om du inte reagerar i tid.

ETT SYSTEM SOM KAN HJÄLPA TILL ATT SKYDDA FOTGÄNGARE

Krockavvärjning (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.

HJÄLPER DIG BROMSA I HÖGRE HASTIGHETER

Aktivt bromssystem är en innovativ säkerhetsteknik som använder den främre kameran för att skanna av vägen framför dig. Det upptäcker om en kollision riskerar att inträffa (oavsett vilken hastighet du kör i) och varnar dig. Om du inte reagerar förhandsfyller systemet bromsarna och börjar sedan bromsa för att sänka farten.

KROCKKUDDAR SOM SKYDDAR DIG UR ALLA VINKLAR

Förutom förarens och passagerarens främre krockkuddar finns det sidokrockkuddar med bröstkorgsskydd som är utformade för att styra bort passageraren från området för sammanstötningen. Dessutom kan kuddarna lyfta passagerarens arm för att skapa mer utrymme mellan dem och inträngande objekt. Gardinkrockkuddarna skapar maximal täckning, medan huvudstöden skyddar mot pisksnärtskador. Bilen har även bältesförspännare i baksätet, lastbegränsare, bältespåminnare för alla säten och en skärm som visar vilka säten som inte har säkerhetsbältena på när någon sitter i dem.

EXTRA SINNESRO

eCall är ett system i fordonet som omedelbart varar räddningstjänsten vid en kollision. När det har aktiverats av bilens krockkudddssensorer skickar den exakt position för olyckan och antalet passagerare i bilen. Tekniken möjliggör även röstkommunikation med räddningspersonalen.

BEHÅLL KONTROLLEN OAVSETT FÖRHÅLLANDENA

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det.

TIDIG VARNING OM ETT DÄCK BÖRJAR LÄCKA

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

HÅLLER BARNEN SÄKRA

Ford Focus är utformad för att se till att hålla små barn säkra och trygga under varje färd. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar så att du lätt kan montera två barnstolar.

5-SJÄRNIG SÄKERHET

Bilen har belönats med fem stjärnor av Euro NCAP, vilket är ett pålitligt bevis på dess förmåga att skydda dig och dina passagerare.

PLATS FÖR ALLT

Interiören utnyttjar varje kvadratmillimeter för att ge dig den mest mångsidiga Focus någonsin. Det finns generöst med utrymme för huvud, ben och armbågar i både fram- och baksäte så att även dina längsta passagerare kommer att sitta bekvämt. Baksätena kan delas 60/40 och vikas ner nästan helt för att maximera bagageutrymmet. Det finns även ett justerbart lastgolv i bagageluckan som kan höjas för att ge dig ett dolt förvaringsutrymme eller sänkas för att utöka lastutrymmet.

GOTT OM UTRYMME & JUSTERBART LASTGOLV

Med det imponerande lastutrymmet får du aldrig ont om plats för ditt bagage. Långa passagerare fram eller bak kommer även att uppskatta det extra knä- och benutrymmet, särskilt på längre resor  Baksätet kan delas 60/40 för att maximera mångsidigheten och de kan vikas ner helt plant vilket ger dig mer lastutrymme än någonsin tidigare. 

Lastgolvet i lastutrymmet, som bara är standard i kombimodellen, har tre höjdinställningar så att du kan skapa ett dolt förvaringsutrymme av varierande storlek undertill. När lastgolvet är inställt i sin högsta position och baksätena är nedfällda får du ett helt plant lastgolv. Det finns även plats under det justerbara lastgolvet att förvara tonneauskyddet.

RYMLIG OCH SOFISTIKERAD

Den ultramoderna nya designen hjälper inte bara till att ge en mer njutbar körupplevelse. Den ger dig även mycket mer utrymme. Interören är luftigare än någonsin tidigare och ger en mer sofistikerad och avkopplande men ändå uppiggande atmosfär.

FOCUS FINNS I OLIKA UTFÖRANDEN. VÄLJ DEN SOM PASSAR DIN STIL BÄST

FOCUS ACTIVE

FOCUS ST PLUS

NYA FORD FOCUS

STILIGARE ÄN NÅGONSIN

Focus-upplevelsen är bättre än någonsin med en slående ny design och utrustad med nästa generations uppkopplingsmöjligheter. 

Nya Focus kommer våren 2022. 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Vill du veta mer? Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om det senaste från Ford.

Hedin Motor Company AB förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Bilarna på bilderna kan vara extra utrustade. Med reservation för felskrivningar. Kontakta din närmaste Ford återförsäljare för löpande information.

[1]Upp till 4G LTE Wi-Fi kräver abonnemang från Telenor. För att dra nytta av den inbyggda Wi-Fi-kapaciteten måste en Ford av 2018 års modell ha rätt programvara och ett trådlöst abonnemang krävs också. Modemet i bilen kommer att anslutas vid leveransen. Datatäckning och tjänster är inte tillgängliga överallt och villkor för ditt trådlösa abonnemang, inklusive avgifter för sms och data, kan gälla. Du kan välja eller välja bort viss datadelning. Se ford.se för mer information.
[2]eCall är EU-kommissionens initiativ som styr system i fordon som ringer nödsamtal om en automatisk eCall-händelse aktiveras om en allvarlig trafikolycka upptäcks, eller om ett manuellt eCall utlöses av fordonsägaren.
[3]Många telefoner kan laddas trådlöst. För att vara kompatibel måste din mobila enhet ha Qi eller så måste du ha ett Qi-laddningsfodral.
[4]Vänligen notera följande: fullständig SYNC 3 smartphoneintegrationär endast tillgänglig med iPhone 5 samt Android 5.0 (Lollipop) eller senare. Vissa av funktionerna i SYNC 3 kräver en dataanslutning, vilket kan medföra kostnader för mobildataöverföring. För att kontrollera om Apple CarPlay och Android Auto finns på din marknad, vänligen kontrollera respektive webbplats för Apple CarPlay och Android Auto, för senaste information.