Ford Garantier


FORD GARANTI

Enkelt och tryggt

Oavsett om du har en ny eller begagnad Ford, vill vi göra bilägandet så bekymmersfritt som möjligt. Därför har vi ett riktigt bra utbud av garantier för dig som Fordkund. Allt för att du ska kunna njuta av att köra din bil och låta oss sköta resten.

Ford 5-års garanti

De flesta Ford modeller har 5 års garanti som standard för bekymmersfri körning. Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen att repareras eller bytas helt kostnadsfritt av en auktoriserad återförsäljare, oavsett eventuella ägarbyten under garantiperioden.

Som standard omfattar garantin under fem år eller upp till 10 000 mil / 15 000 mil (beroende på modell), det som inträffar först.

Kontakta din närmsta Fordåterförsäljare för fullständiga villkor för samtliga modeller.

Nybilsgaranti

Nybilsgarantin gäller i upp till två år efter garantistartdatum, oavsett körsträcka. Garantin följer med även om bilen byter ägare. För att garantin ska gälla behöver bilen servas enligt Fords serviceschema och med Ford originaldelar, eller delar som uppfyller Fords krav och specifikationer. Kontakta din närmsta Fordåterförsäljare för fullständiga villkor. Förlängd garanti 5 år är en utökning av den tvåriga nybilsgarantin. Omfattningen av den förlängda garantin är till större delen samma som för nybilsgarantin, men några undantag finns. Kontakta din närmsta Fordåterförsäljare för fullständiga villkor.

Garanti mot genomrostning

Din Ford har en karossgaranti mot inifrån kommande genomrostning i upp till tolv år (beroende på bilmodell) förutsatt att den sköts och inspekteras enligt Fords rekommendationer. För att behålla garantin måste du lämna in bilen på kaross- och lackkontroll hos en auktoriserad Fordhandlare. Kontrollen skall utföras lika ofta som serviceintervallet, dvs bilar som har ett års serviceintervall utför kontrollen varje år, bilar med två år vartannat år. Kontakta din Fordåterförsäljare om du är osäker.

Vagnskadegaranti

När du köper en ny svensksåld Ford personbil följer vagnskadegarantin från Ford med automatiskt. Vagnskadegarantin gäller i tre år från första registreringsdatum hos Transportstyrelsen. Garantin gäller i Sverige och i de länder som är anslutna till Gröna Kortsystemet. Kontrollera att det i bilen finns ett vagnskadegarantibevis med information om självrisk villkor och giltighetstid. Saknas vagnskadegarantibevis ska du kontakta närmaste återförsäljare. Vagnskadegarantin administreras av Ford Försäkring, läs mer om vagnskadegarantin på Ford Försäkrings hemsida. 

Lackgaranti

Fordbilar har en lackgaranti i två år från första registreringen. För att behålla garantin måste du lämna in bilen på kaross- och lackkontroll hos en auktoriserad Fordåterförsäljare. Kontrollen skall utföras lika ofta som serviceintervallet, dvs bilar som har ett års serviceintervall utför kontrollen varje år, bilar med två år vartannat år. Kontakta din Fordåterförsäljare om du är osäker. Om lackytan på bilens kaross behöver åtgärdas på grund av ett tillverkningsfel, kommer erforderliga reparationer att utföras helt kostnadsfritt av en auktoriserad återförsäljare, oavsett eventuella ägarbyten under garantiperioden.

Garantipaket

En Ford Transportbil är ett kommersiellt fordon. Av bara namnet framgår att den har med affärer och kundrelationer att göra. Står den still innebär det driftstörningar i din verksamhet. Som ägare av en Ford Transportbil har du valt en av marknadens absolut mest tillförlitliga och stryktåliga produkter. Vårt omfattande garantipaket är till för att du ska få maximal utdelning av din Ford Transit, Courier, Connect, Custom eller Ranger. Ett rikstäckande nät av Fordverkstäder har beredskapen att snabbt åtgärda din transportbil om något skulle gå snett. Kontakta din Fordåterförsäljare för mer information.