Home > Köpa > Upptack > Teknologier > Sömlös uppkoppling > FordPass Connectivity
FordPass hand with mobile showing FordPass app

Det nya FordPass Connect modemet gör dina resor enklare

Upptäck en serie funktioner i ditt fordon och på din smartmobil som arbetar tillsammans för att hålla dig bekvämt uppkopplad på varje resa.

Din nyckel till en mer uppkopplad värld

Det nya FordPass Connect-modemet gör dina resor enklare. Upptäck en rad funktioner i ditt fordon och på din smartphone som fungerar tillsammans för att hålla dig uppkopplad utan problem under varje resa.

Till huvudfunktionerna* hör:

Lokal RiskvarningLocal Hazard Information

FordPass Connect kan varnaTooltip dig för lokala körrisker, t.ex. vägarbeten, föremål på vägen eller till och med ett skadat fordon framför dig. Din Ford får information från alla fordon som är anslutna i närheten, liksom från andra lokala källor, till exempel databasen över offentliga incidenter. Om ditt fordon informeras om en fara som närmar sig kommer en varning att visas i den digitala displayen som anger typen av fara och dess avstånd från dig. Det gör att du kan vara bättre förberedd och vid behov hitta en alternativ väg.

FordPass Connect - a close up on car panel with local hazard info
FordPass Connect - person driving a car

Aktuell trafikinformation

Live Traffic** förbättrar navigationssystemet i ditt SYNC 3 genom att ge trafikuppdateringar i realtid var 30:e sekund. Det här är vårt mest exakta och aktuella navigationssystem någonsin. Det innehåller trafikinformation för alla vägar, inte bara huvudvägarna. Tekniken justerar sedan din rekommenderade väg baserat på trafikförhållandena och hjälper dig komma fram mer avslappnad i rätt tid.

Få ännu mer sinnesro

Extra sinnesro**** eCall, som lanseras på helt nya Ford Focus, är en potentiellt livräddande funktion som är utformad för att minska tiden mellan en allvarlig olycka och räddningstjänstens insats. Om olyckan skulle vara framme kan FordPass Connect automatiskt ringa ett eCall till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig. Du kan även trycka på en SOS-knapp i din bil för att kontakta räddningstjänsten direkt om du ser en olycka eller behöver hjälp omedelbart.

FordPass Connect - detail of Ford ceiling panel
FordPass Connect - family in a car

Enkel uppkoppling

Med en Wi-Fi-surfzon i bilen som erbjuder hastigheter upp till 4G LTE*** behöver du inte använda din smartmobils dyra datamängd för att vara ute på nätet. Du kan enkelt ansluta max tio enheter till surfzoner, ladda ner dina strömningstjänster och få de där långa resorna att kännas kortare för alla vuxna och barn som färdas i din bil. FordPass Connect levereras med 3 månaders eller 3 GB gratis datamängd. Du kan sedan köpa till datapaket för en dag, en månad eller till och med för ett år från Telenor. Besök Telenors webbsida för mer information. Kontrollera din bils kompatibilitet

Anslut till en rad fjärrfunktioner med FordPass-appen

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den parkopplas med din smartmobil via FordPass-appen. När du är uppkopplad kan du dra nytta av en serie innovativa nya funktioner:

Bränslerapport

Bränslerapporten är en FordPass-funktion som hjälper dig att övervaka din köreffektivitet med en månatlig uppdelning av din bränsleförbrukning. 

Rapporten analyserar data från ditt fordons FordPass Connect-modem för att visa dig sådant som din beräknade totala bränslekostnad för den aktuella månaden. 

När du har fått flera bränslerapporter kan du börja jämföra data från månad till månad via ett diagram som visas i appen. 

Ford Puma driving in city
FordPass Connect - red Ford car driving on motorway

Mina resor

Mina resor är en FordPass-funktion som kan spela in dina resor och ge skräddarsydda insikter om hur du kan optimera din körteknik. 

Varje resa spåras och lagras, så att du kan jämföra efter avstånd, varaktighet och mer. Du kan logga dina resor under personliga kategorier eller företagskategorier och exportera uppgifterna. 

Appen kan också ge användbar feedback om hur du kör effektivare, genom att visa dig sådant som var du har bromsat för plötsligt, accelererat för snabbt eller kört för hårt genom kurvor.

Ford Kuga Plug-in Hybrid

Om du äger en helt ny Ford Kuga laddhybrid, levererar FordPass Connect en rad användbara fordonsfunktioner via din smartphone.

Med hjälp av vår dedikerade PHEV-funktionalitet i FordPass-appen kan du se din aktuella fordonsstatus, inklusive batteriladdningsnivå och körprogram. Du kan även ställa in inställningar för EV-relaterade meddelanden.

Med Trip & Charge-loggen kan du övervaka dina körtrender och strömförbrukningsmönster. Du kan också hitta de närmaste offentliga laddningsstationerna via appen, ställa in önskade laddningstider i hemmet och även förbereda din kupétemperatur för specifika avgångstider

FordPass Connect - close up on hand and mobile with FordPass app
FordPass Connect - woman sitting in a car with frosted up window

Starta din motor var du än är

I helt nya Focus (med automatväxel) kan du nu använda din telefon för att starta bilens motor från ditt hem, kontor eller någon annan plats. Det gör att du kan vara säker på att din bil är isfri, varm och klar att köra när du är det. Den här funktionen låser även automatiskt dörrarna när motorn är på och bilen behöver fortfarande din nyckel innan den kan köras.

Fjärrlåsning och -upplåsning

Med hjälp av FordPass-appen kan du låsa och låsa upp ditt fordon på avstånd. Den här enkla funktionen innebär att du inte behöver skynda tillbaka till din bil när du inte kommer ihåg om du låste dörrarna. Och om du vill att en vän eller familjemedlem ska kunna använda din bil men du inte kan möta dem personligen kan du låsa upp dörrarna med ett tryck i appen.

FordPass Connect - blue Ford with superimposed mobile phone icon
FordPass Connect - man in a car park searching for a car

Glöm aldrig mer var du parkerade

Hitta tillbaka till din bil när du parkerar på ett okänt ställe eller när du helt enkelt inte kommer ihåg var du ställde den. En karta i FordPass-appen visar exakt var bilen står.

Fjärrövervakning av bilen

FordPass Connect - man next to Ford car checking his phone

Se till att din bil är klar för avresa

Med fordonsstatusfunktionen kan du kolla bränslenivån i bilen, däcktryck och antalet mil innan du sätter dig bakom ratten. Kontrollera enkelt i FordPass-appen för att känna dig trygg med att din bil är redo för nästa resa. 

Vehicle Health Alert

Få varningsmeddelanden om fordonets skick direkt till din smartmobil. Bland de olika användbara aviseringarna kan appen berätta när du ska byta olja, när en glödlampa gått sönder eller om motorn överhettas. Varningarna berättar för dig exakt vilket problem som uppstått och kan även rekommendera vad du ska göra. Dessutom kan du ringa Vägassistans eller boka ett besök hos valfri Fordåterförsäljare direkt från appen.

FordPass Connect - a hand holding mobile phone with FordPass App

FordPass Connect aktivering

Prata med din Fordåterförsäljare om att aktivera FordPass Connect när du hämtar din bil.
Alternativt, kan du aktivera själv. Se vår How to film här.

 

När det är aktiverat kan du njuta av Wifi Hotspot i 4G för upp till tio enheter, fjärrfunktioner och dra nytta av trafikuppdateringar i realtid med Live Traffic.

Läs mer i FordPass Connect FAQ

 

 

FordPass App

FordPass App

FordPass är framtagen för att göra det bättre än någonsin att äga en Ford. Du kan till exempel hitta bensinstationer, parkeringsplatser och andra intressanta platser i närheten och skicka dem direkt till bilens navigationssystem. Du kan även få viktig information om fordonets skick och användbara servicepåminnelser skickade direkt till din telefon.

FordPass Connect tillgänglig i följande fordon

FordPass App

FordPass är din nyckel till smartare mobilitet.

Upptäck FordPass Ladda ned appen

Top