Home > Köpa > Upptack > Teknologier > SMART > FordPass Connect
FordPass Connect app

Nu kan du och din bil verkligen vara uppkopplade

Det nya FordPass Connect*-modemet och FordPass-appen gör det möjligt för dig att interagera med din bil som aldrig förr. Det är för att en rad ansluta tjänster i din bil och på din smartmobil arbetar tillsammans för att du ska vara uppkopplad under varje resa utan problem.

FordPass Connect - person driving a car

Aktuell trafikinformation

Live Traffic** förbättrar navigationssystemet i ditt SYNC 3 genom att ge trafikuppdateringar i realtid var 30:e sekund. Det här är vårt mest exakta och aktuella navigationssystem någonsin. Det innehåller trafikinformation för alla vägar, inte bara huvudvägarna. Tekniken justerar sedan din rekommenderade väg baserat på trafikförhållandena och hjälper dig komma fram mer avslappnad i rätt tid. Väginformation är gratis med FordPass Connect under de första två åren.

Enkel uppkoppling

Med en Wi-Fi-surfzon i bilen som erbjuder hastigheter upp till 4G LTE*** behöver du inte använda din smartmobils dyra datamängd för att vara ute på nätet. Du kan enkelt ansluta max tio enheter till surfzoner, ladda ner dina strömningstjänster och få de där långa resorna att kännas kortare för alla vuxna och barn som färdas i din bil. FordPass Connect levereras med 3 månaders eller 3 GB gratis datamängd. Du kan sedan köpa till datapaket för en dag, en månad eller till och med för ett år från Telenor. Besök Telenors webbsida för mer information.

FordPass Connect - family in a car
FordPass Connect - detail of Ford ceiling panel

Få ännu mer sinnesro

Extra sinnesro**** eCall, som lanseras på helt nya Ford Focus, är en potentiellt livräddande funktion som är utformad för att minska tiden mellan en allvarlig olycka och räddningstjänstens insats. Om olyckan skulle vara framme kan FordPass Connect automatiskt ringa ett eCall till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig. Du kan även trycka på en SOS-knapp i din bil för att kontakta räddningstjänsten direkt om du ser en olycka eller behöver hjälp omedelbart.

Anslut till en rad fjärrfunktioner med FordPass-appen

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den parkopplas med din smartmobil via FordPass-appen. När du är uppkopplad kan du dra nytta av en serie innovativa nya funktioner:

Starta din motor var du än är

I bilar med automatväxel kan du nu använda din telefon för att starta motorn i din bil från ditt hem, kontor eller någon annan plats. Det gör att du kan vara säker på att din bil är isfri, varm och klar att köra när du är det. Funktionen låser automatiskt dörrarna när motorn är på och bilen behöver fortfarande din nyckel innan den kan köras. Så oroa dig inte, din bil kommer att vara skyddad. 

FordPass Connect - woman sitting in a car with frosted up window
FordPass Connect - blue Ford with superimposed mobile phone icon

Fjärrlåsning och -upplåsning

Med hjälp av FordPass-appen kan du låsa och låsa upp ditt fordon på avstånd. Den här enkla funktionen innebär att du inte behöver skynda tillbaka till din bil när du inte kommer ihåg om du låste dörrarna. Och om du vill att en vän eller familjemedlem ska kunna använda din bil men du inte kan möta dem personligen kan du låsa upp dörrarna med ett tryck i appen.

Glöm aldrig mer var du parkerade

Hitta tillbaka till din bil när du parkerar på ett okänt ställe eller när du helt enkelt inte kommer ihåg var du ställde den. En karta i FordPass-appen visar exakt var bilen står.

FordPass Connect - man in a car park searching for a car

Fjärrövervakning av bilen

FordPass Connect - man next to Ford car checking his phone

Se till att din bil är klar för avresa

Med fordonsstatusfunktionen kan du kolla bränslenivån i bilen, däcktryck och antalet mil innan du sätter dig bakom ratten. Kontrollera enkelt i FordPass-appen för att känna dig trygg med att din bil är redo för nästa resa. 

Vehicle Health Alert

Få varningsmeddelanden om fordonets skick direkt till din smartmobil. Bland de olika användbara aviseringarna kan appen berätta när du ska byta olja, när en glödlampa gått sönder eller om motorn överhettas. Varningarna berättar för dig exakt vilket problem som uppstått och kan även rekommendera vad du ska göra. Dessutom kan du ringa Vägassistans eller boka ett besök hos valfri Fordåterförsäljare direkt från appen.

FordPass Connect - a hand holding mobile phone with FordPass App

FordPass Connect aktivering

Tala med din Ford återförsäljare om att aktivera FordPass Connect när du hämtar din bil.

FordPass Connect tillgänglig i följande fordon

FordPass App

Ett smartare sätt att förflytta sig är här.

Upptäck FordPass Ladda ned appen

Top