Home > Köpa > Upptack > Teknologier > Prestanda > Ford EcoBoost

Ford EcoBoost

The Eco

För en EcoBoostmotor är varje droppe bensin värdefull. Så värdefull att den reducerar bränslekonsumtionen och kraftigt kan minska CO2-utsläppen. Detaljerade specifikationer för bränslekonsumtion och CO2-utsläpp hittar du på modellsidorna som listas längre ner. The Eco Direktinsprutningen hjälper EcoBoostmotorn att uppnå de otroliga siffrorna. En precis avvägd, ihoppressad mängd bränsle injiceras direkt in i förbränningskammaren. Detta innovativa och effektiva sätt att använda bränsle på innebär att EcoBoostmotorer har ett slimmat förbränningsläge där endast ett minimum av bränsle går åt när man följer anvisade hastigheter.

The Boost

EcoBoostmotorns turboaggregat levererar kraft som vida överstiger motorns storlek. Turbon använder avgaser, som vanligtvis går till spillo, för att driva mer komprimerad luft till motorn och ge en enorm boost till effekten. 1.0 EcoBoost kan leverera imponerande prestanda upp till 140 hästkrafter, lika mycket som en äldre, tyngre 1.6-liters bensinmotor.

Att kraftfulla motorer måste vara stora är en gammal sanning.

En sanning som EcoBoost satt ur spel. Våra små, lätta och innovativa motorer levererar fantastisk bränsleekonomi och samtidigt minskar utsläpp. Ändå kompromissar de inte med prestandan. Det är inte det minsta underligt att enliters EcoBoostmotorn har vunnit internationella Årets motor, tre gånger i rad ...

Ford EcoBoost Engine

Kraft när du behöver den

Turbon ger också ett stort register av vridmoment (effekten som gör att hjulen roterar). Vilket gör EcoBoostmotorerna väldigt flexibla på öppna vägar eftersom färre växlingar behövs. Den rörliga kamaxeln hjälper till att generera höga vridmoment, även på låga varv, med bibehållen toppeffekt. Eller för att uttrycka det enklare: Du får direkt responsiv kraft när du behöver accelerera – som när du ska köra om en långsam lastbil.

Upptäck våra EcoBoostbilar

Den prisbelönta 1.0 EcoBoostmotorn finns med 100 hk, 125 hk och 140 hk. Den har fått sällskap av 1.5-, 1.6- och 2.0-liters EcoBoostmotorer som sitter i prestandabilarna nya Mustang och Focus RS. 1.0 EcoBoost används också till våra Fiesta rallybilar världen över, medan 1.6 ger kraft åt vår F4.

Ford F4 - Discover the range

Finns för följande modeller

Top