Home > Köpa > Upptack > Teknologi CV > Prestanda & effektivitet > Ford EcoBoost

Ford EcoBoost

The Eco

Eco

För en EcoBoostmotor är varje droppe bensin värdefull. Så värdefull att den reducerar bränslekonsumtionen och kraftigt kan minska CO2-utsläppen – till låga 99 g/km. Detaljerade specifikationer för bränslekonsumtion och CO2-utsläpp hittar du på modellsidorna som listas längre ner. En precis avvägd, ihoppressad mängd bränsle injiceras direkt in i förbränningskammaren. Detta innovativa och effektiva sätt att använda bränsle på innebär att EcoBoostmotorer har ett slimmat förbränningsläge där endast ett minimum av bränsle går åt när man följer anvisade hastigheter.

The Boost

The Boost

EcoBoostmotorns turboaggregat levererar kraft som vida överstiger motorns storlek. Turbon använder avgaser, som vanligtvis går till spillo, för att driva mer komprimerad luft till motorn och ge en enorm boost till effekten. 1.0 EcoBoost kan leverera imponerande prestanda upp till 140 hästkrafter, lika mycket som en äldre, tyngre 1.6-liters bensinmotor.

Att kraftfulla motorer måste vara stora är en gammal sanning

En sanning som EcoBoost satt ur spel. Våra små, lätta och innovativa motorer levererar fantastisk bränsleekonomi och samtidigt minskar utsläpp. Ändå kompromissar de inte med prestandan. Därför är det inte konstigt att enliters EcoBoostmotorn har vunnit internationella Årets motor, tre gånger i rad ...

Ford EcoBoost Engine
Top