Byggd för livet

7 ergonomiska säten för maximal komfort. En mångsidig interiör för bättre bagageutrymme. Och ett sofistikerat FordPass Connect-modem för att hålla dig ansluten på varje enhet. Nya Ford Galaxy gör mer än att checka av det viktigaste.

Körupplevelse

Nya Ford Galaxy är fullpackad med avancerade teknologi som underlättar din vardag. Med imponerande förarhjälpsystem som adaptiv farthållare med stopp och start, aktiv filövervakning, tillsammans kan dessa smarta system hjälpa till att accelerera, bromsa och även styra. När du väl upplever detta så kommer du att fundera hur du klarat dig utan dessa tidigare!

Farthållare som kan anpassas automatiskt

Med den Adaptiva farthållaren väljer du vilken hastighet du vill färdas i och systemet håller sedan den farten. Om den inbyggda RADAR-sensorn upptäcker ett fordon framför dig, saktar den ner farten så att ett förinställt minsta avstånd hålls mellan bilarna. Så fort vägen framför dig är fri igen kommer systemet att accelerera till den hastighet du tidigare valt.

Ser vad som kommer, från vardera sidan

En liten panoramakamera, på fronten av Galaxy, visar en delad bild i 8” displayen så att du kan se fordon, cyklister eller fotgängare som kommer från vardera sida. Denna främre kamera är ovärderlig om du till exempel ska köra ut ur ett trångt parkeringsutrymme eller på en väg där din syn hindras.

Ännu lättare att parkera

Aktiv parkeringshjälp styr in dig i parkeringsfickor som inte är mer än 20 % längre eller bredare än bilen. Med en enkel knapptryckning hittar sensorerna i det nyskapande systemet ett utrymme som är tillräckligt stort. Sedan styr det automatiskt in dig där – allt du själv behöver göra är att hantera gasen, växlarna och bromsen (följ instruktionerna på skärmen och ljudsignalerna).

Servostyrning som reagerar på alla situationer

Den elektriska servostyrningen (EPAS) anpassar sig automatiskt efter hastigheten och rådande körförhållanden. Vid låg hastighet gör systemet det enklare att vrida på hjulen och förbättrar manövreringsförmågan genom att hjulen känns lättare. När du behöver större kontroll vid högre hastigheter blir styrningen trögare. Nu med avdriftskontroll tar EPAS även hänsyn till sidovindar och andra körförhållanden, medan aktiv vibrationskontroll minskar de oönskade vibrationerna i ratten.

Pålitlig under ombytliga förhållanden

Ett intelligent fyrhjulsdriftssystem (AWD) kan avgöra hur mycket grepp, kurvtagningsbalans och följsamhet som krävs vid våta, torra eller isiga förhållanden och i varierande terräng. Med hjälp av AWD tekniken kan driften skickas till den främre eller den bakre axeln beroende på vilka krav som ställs på fordonet. Systemet Torque on Demand (vridmoment vid behov) levererar exceptionell styrförmåga och ökad effektivitet.

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen (Hill Start Assist) hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2-3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor

Avancerad fjädring för utmärkt körning

Ford Galaxy har en fjädring med flera länkar. Detta avancerade system är lätt, stift och perfekt inställd för utmärkt respons, kontroll och körkvalitet.

Håller dig inom hastighetsgränsen

Oavsett om skyltarna är vid sidan av vägen eller ovanför den, permanenta eller tillfälliga, så känner Traffic Sign Recognition igen dem.
Systemet Intelligent Speed Assist (intelligent hastighetshjälp) eller ISA är utformat för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner den framåtriktade kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen. Om systemet är aktiverat reglerar det sedan din högsta hastighetsinställning efter den gällande begränsningen.

Upptäcker fordon som du annars kan missa

Rear cross traffic alert (är en del av) dödavinkelövervakning. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Dessutom tänds en lampa i sidospeglarna (den högra eller den vänstra beroende på den annalkande trafikens riktning).

Teknologi som ser var du inte kan se

Blind Spot Information System använder RADAR sensorer för att kunna upptäcka fordon som kan finnas i den dödavinkeln. De sitter på varje sida av bilen och varnar tydligt med ett orange ljus när något befinner sig i den dödavinkeln.

Smarta stråklastare

Det anpassningsbara ljussystemet med Ford Dynamics LED-strålkastare lyser upp vägen med exakta och intensiva ljusmönster som regleras automatiskt efter olika väg- och körförhållanden. Dagljuslampor ingår också, liksom sekventiella kurvspårljus med LED-slingor, som lyser i sekvenser för bättre sikt och ersätter de traditionella "blinkande lamporna". De bländningsfria helljusen regleras automatiskt för att inte blända andra förare och dessa nya lyktor förbättrar sikten i kurvorna genom att följa vägen.

Ett avancerat system som hjälper dig att stanna kvar i rätt körfält.

Det aktiva filövervakningsystemet (Lane Keeping Aid) använder en framåtriktad kamera som läser av om du råkar glida ur filen av misstag. Systemet talar om detta genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Om du reagerar långsamt eller inte svarar, ger filövervakningssystemet styrmoment för att hjälpa till att leda tillbaka dig i rätt körfält. Tekniken är utformad för flerfiliga vägar (som motorvägar) och avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 70 km/h, men kan även stängas av manuellt.

Backhjälp

Pelare, cyklar, människor… backkameran visar vad som ligger bakom dig på skärmen. Systemet aktiveras automatiskt när du backar och med virtuella riktlinjer kan du parkera i de minsta utrymmen.

Prestanda

Bensin eller diesel, manual eller automat: oavsett vad du väljer får du avancerad konstruktion och intelligent teknik med Nya Ford Galaxy som kombineras för att ge belönande prestanda och imponerande bränsleekonomi.

Förbättrad prestanda

Förbättrad effekt och vrid med nya Ford EcoBlue 2.0 liter motorn på generösa 190 hk. Klarar de senaste Euro 6.2d temp-kraven. 

Hjälper dig köra mer effektivt

Det innovativa systemet Ford Eco Mode bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsning och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. Den smarta programvaran ger dig sedan råd om hur du förbättrar din bränsleekonomi.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

En sofistikerad 8-växlad automatlåda

Galaxy har en avancerad automatisk växellåda. Med förbättrad acceleration med förenklad växling, den är konstruerad från grunden för att förbättra din körupplevelse och maximera prestandan.

Komfort och bekvämlighet 

Med specialdesignade ergonomiska säten, en skulpterad, modern design och avancerad anslutning är detta en verkligt förstklassig upplevelse. Välkommen ombord i nya Ford Galaxy

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

För första gången någonsin finns Galaxy med FordPass Connect-modemet*. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-Fi1 för upp till tio enheter och uppdateringar* av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. Med FordPass-appen Kan du till exempel använda din mobil för att hitta din bil och låsa eller låsa upp den.

Ladda ner FordPass-appen för att komma åt ännu fler funktioner

FordPass Connect blir ännu kraftfullare efter att den har parats ihop med din smartphone via FordPass-appen. När du är ansluten låser du upp en rad innovativa nya funktioner. Till exempel kan du använda din telefon för att hitta ditt fordon, låsa och låsa upp det på distans. Du kan se bränslenivån, körsträckan och däcktrycket och få varningar om fordonshälsa direkt till din telefon. Dessutom kan du till och med starta din bil (endast automatlåda) så att den och redo att köra när du är det. Du kan också programmera din satellitnavigering hemifrån genom att skicka en destination direkt från din telefon till bilen.

Enkelt sätessystem som aktiveras genom en knapptryckning

Det innovativa nya EasyFold-systemet gör att du kan vika varje andra rads sittplats platt med en knapptryckning. Medan EasyFold och Power Raise-funktionen gör det lättare, kan du snabbt öka lastningen av större objekt genom att sänka och höja sittplatser på tredje rad.

Säten som ger extra stöd … och som kan ge dig massage

Fullt justerbara Multi Contour-säten finns nu för förarsätet och det främre passagersätet. De kan ge dig extra stöd när du behöver det och till och med massage, för ökad komfort på långa resor.

En hands-free liftgate för enkel öppning och stängning

Om du har dina händer fulla behöver du bara vinka din fot under den bakre stötfångaren och lyftporten öppnar eller stänger automatiskt. Detta få din Galaxy känner av närheten till din KeyFree-nyckelfob.

En ratt som anpassar sig efter dig

För att du ska få en så behaglig körupplevelse som möjligt kan lätt anpassas efter både höjd och längsled.

Starta ditt fordon med en knapptryckning

Ford Galaxy känner automatiskt till närvaron av sin egen unika nyckel, även om den ligger i fickan eller påsar. Så tryck bara på Ford Power Starter Button och motorn brinner till liv.

Inställning av ideal temperatur

Ett kraftfullt system med värmeventilation och luftkonditionering (HVAC) hjälper dig att hålla dig varm eller kall. En Dual Zone Climate Control gör att du kan ställa in temperaturen för föraren och passageraren på framsidan.

Handsfree med SYNC 3 

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android Auto för att visa din smartmobildata på pekskärmen.

Ford Easy Fuel – för busenkel tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Hi-fi ljud

Ett nio högtalars ljudsystem levereras som standard med Ford SYNC 3 och ger exceptionell ljudsäkerhet i hela bilen. Ett valfritt Premium-system, med DAB-radio, ger en ökad lyssningsupplevelse och inkluderar 12 högtalare från Sony.

Nyckelfritt betyder krångelfritt

Fords KeyFree-system gör att du kan låsa och låsa upp bilen utan att behöva ta upp nyckeln ur fickan eller väskan. Perfekt när du har händerna fulla.

Inga problem att låna ut bilen med MyKey

Med MyKey kan du ställa in en bältespåminnelse, begränsa maxhastigheten eller volymen på ljudsystemet. Systemet är utformat för att ge dig sinnesro när du lånar ut bilen till en vän eller familjemedlem eftersom du kan ställa in vilka begränsningar som gäller för denna nyckel. Du kan själv behålla den obegränsade "admin"-nyckeln och även ha mer än en av varje om du vill.

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Panoramatak för en ljusare, luftigare känsla

Med en enkel knapptryckning kan det elmanövrerade solskyddet öppnas så att naturligt ljus kan strömma in genom panoramataket. Samtidigt håller det solreflekterande glaset kupén sval och skyddar dig från skadliga UV-strålar.

 

Säkerhet & Trygghet

Nya Ford Galaxy är utrustad med ett stort antal innovativa säkerhetsåtgärder, samtliga konstruerade för att ge dig och dina passagerare en hög säkerhetsnivå.

Ett system som kan skydda fotgängare

Pre-Collision Assist upptäcker fordon och fotgängare på vägen framåt eller som kan korsa fordonets väg och varnar dig. Om du inte svarar, tillämpar systemet automatiskt bromsarna. Denna teknik är utformad för att minska olyckans svårighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar med hastigheter upp till 50 km/h.

Koordinerat säkerhetssystem som aktiveras på en sekund

Ford Galaxy är utrustad med det avancerade Intelligent Protection System (IPS). Det  koordinerar en serie av säkerhetssystem för att erbjuda maximal säkerhet för dig och dina passagerare.

Omkretsalarm för ökad säkerhet

Ett kretslarmsystem som tillval går igång om dörrarna eller motorhuven öppnas med våld.

Ett avancerat krockkuddesystem

Förarens krockkudde är optimerad för för att skydda bröstet. Säkerhetsbältena på framsätet är formade för att ge en effektivare skydd och krockkuddarna är konstruerade för att ge ytterligare avskärmning för samtliga sätesrader. Säkerhetsbältesförstärkare och belastningsbegränsare som är monterade på dessa säten hjälper också till att skydda passagerare vid frontbelastning, vilket sänker dem mer effektivt. Med bältesminskare monterade som standard, kommer du alltid att veta när alla passagerare har på sig sitt säkerhetsbälte.

Hjälper till att hålla barnen säkra

Ford Galaxy är utformad för att hålla unga barn säkra på varje resa. Den levereras med bakre ISOFIX barnstolar, så att du enkelt kan passa i två barnstolar.

Extra kraft vid inbromsing

Nödbromsassistans (Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov.

Galaxy Titanium

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer? Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om det senaste från Ford.

ANMÄL DIG HÄR ›
Hedin Motor Company AB förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Bilarna på bilderna kan vara extra utrustade. Med reservation för felskrivningar. Kontakta din närmaste Ford återförsäljare för löpande information.
[1]Upp till 4G LTE Wi-Fi kräver abonnemang från Telenor. För att dra nytta av den inbyggda Wi-Fi-kapaciteten måste en Ford av 2018 års modell ha rätt programvara och ett trådlöst abonnemang krävs också. Modemet i bilen kommer att anslutas vid leveransen. Datatäckning och tjänster är inte tillgängliga överallt och villkor för ditt trådlösa abonnemang, inklusive avgifter för sms och data, kan gälla. Du kan välja eller välja bort viss datadelning. Läs ford.se för mer information.
[2]eCall är EU-kommissionens initiativ som styr system i fordon som ringer nödsamtal om en automatisk eCall-händelse aktiveras om en allvarlig trafikolycka upptäcks, eller om ett manuellt eCall utlöses av fordonsägaren.
[3]Många telefoner kan laddas trådlöst. För att vara kompatibel måste din mobila enhet ha Qi eller så måste du ha ett Qi-laddningsfodral.
[4]Vänligen notera följande: fullständig SYNC 3 smartphoneintegrationär endast tillgänglig med iPhone 5 samt Android 5.0 (Lollipop) eller senare. Vissa av funktionerna i SYNC 3 kräver en dataanslutning, vilket kan medföra kostnader för mobildataöverföring. För att kontrollera om Apple CarPlay och Android Auto finns på din marknad, vänligen kontrollera respektive webbplats för Apple CarPlay och Android Auto, för senaste information.