Home > Ägande > Service & Underhåll > Service & Reparationer > Däck information > Däcktyper
Types of Tyres

Däcktyper 

Håll kontakten med vägen

Dina däck är din enda kontakt med vägen när du kör – och varje kontakyta är ungefär lika stor som en hand. Med andra ord är det viktigt att du har bra däck. Bästa stället att hitta rätt däck för din Ford och din körstil är hos någon av våra återförsäljare och auktoriserade verkstäder. De ger råd och guidar dig i det viktiga valet och har ett brett utbud från välkända leverantörer som lever upp till våra höga krav både när det gäller säkerhet och kvalitet. Dessutom till ett attraktivt pris. 

 • Snowflake

  Behåll lugnet och kontrollen. Särskilt på vintern.

  Vi rekommenderar att du använder vinterdäck när utomhustemperaturen är 7 grader eller lägre, eftersom materialet i dessa däck då är mer lämpliga. Det är dessutom enligt lag ett måste med vinterdäck mellan den 1 december och 31 mars, om det är vinterväglag. Observera att specifika vinteregenskaper endast garanteras för däck med denna snöflingesymbol på däcksidan. 

   

 •  

  För lera, snö och allt därimellan.

   

  M+S-däck (mud and snow) är speciellt utformade för körning i lera och snö och har grov profil för att klara av underlaget. M+S-symbolen anger att däcken har konstruerats särskilt för körning i lera och snö och har inte nödvändigtvis specifika vinteregenskaper om de inte även är märkta med snöflingesymbolen. 

  Mud and Snow
 • Tyres

  Känn dina däck.

  Ta en närmare titt på sidan av dina däck, där finns en rad markeringar  och nummer. Men vad betyder de? 

  Ladda ner en pdf och ta reda på mer (PDF 38,2kb).

Top