Home > Ägande > Resurser & Support > SYNC & Bluetooth support > Ford SYNC 1.1 med Applink
Ford SYNC 1.1 with AppLink - find new apps

Ford SYNC 1.1 med AppLink

Ford SYNC med AppLink är en avancerad version av Ford SYNC. Det är en teknik som gör det möjligt för dig att komma åt och styra apparna på din smartphone via röststyrning samt din bils ljudsystem, rattreglage, multifunktionsdisplay och instrumentbräda. 

Genom att skapa en handsfree-anslutning mellan din mobil och din Ford kan du hålla dig uppkopplad, underrättad och underhållen medan du kör. 

I detta avsnitt får du veta hur systemet fungerar i detalj så att du kan få ut mesta möjliga av det.

 • För att kunna använda Ford SYNC med AppLink, måste man först ladda ner en SYNC-kompatibel app på sin smartphone, sedan parkoppla och ansluta enheten till sin bil. 

  Är min telefon kompatibel? Ta reda på det med hjälp av Fords mobilkompatibilitetsverktyg

  Obs: iPhones behöver inte vara paranslutna för att fungera med Ford SYNC med AppLink. 

  Din vägledning, steg för steg:
   

  • Ladda ner en AppLink-aktiverad app (t.ex. Spotify) från din vanliga butik till din smartphone. För att spara tid kan du se alla kompatibla appar i Fords appkatalog
  • Anslut din smartphone till bilens Ford SYNC med AppLink-system via: Bluetooth® (för Android-enheter) eller USB-kabel (för Apple-enheter).
  • Välj app antingen från menyn ”Mobilappar” eller genom att trycka på ”röstknappen” och säga namnet på appen.
  • Appen lägger till kommandon till Ford SYNC med AppLink och dessa kan man komma åt med hjälp av rösten eller reglagen på ljudsystemet eller ratten.
  • Med Spotify kan man t.ex. välja en spellista med hjälp av SYNC:s röststyrning. Säg bara ”Välj spellista” och namnet på spellistan så börjar Spotify spela samtidigt som låttiteln visas på SYNC:s display

  Nu behövs bara ditt tillstånd: 

  För att aktivera AppLink måste du godkänna en datatillståndsskärm som visas första gången du försöker använda systemet på en enhet.

 • Så här parkopplar man sin telefon:
   

  • Se till att telefonens Bluetooth®-funktion är påslagen innan du startar ”sökningen”.
  • Tryck på Telefonknappen. Om ljuddisplayen visar att inga telefoner är kopplade, välj ”lägg till”.
  • När meddelandet ”starta parkoppling” visas på ljuddisplayen, leta efter SYNC på din telefon för att starta processen.
  • När en uppmaning visas på din telefons display ska du bekräfta den sexsiffriga PIN du får från Ford SYNC på radiodisplayen. Ett meddelande visas på displayen om att parkopplingen är klar.

  *Beroende på telefonens kapacitet och på marknaden i fråga kan systemet fråga om du vill välja aktuell telefon som primär enhet (Ford SYNC försöker automatiskt att ansluta till den första telefonen den känner igen när bilen startar).

 • Många röstkommandon är samma för alla appar. Till exempel: öppna och stäng den. Andra röst- och styrkommandon i bilen är olika för olika appar och det beror på att varje formgivare ställer in sina egna kommandon som AppLink reagerar på. Det finns mer detaljerad information om detta i Fords appkatalog 

  Så här styr man appar med allmänna röstkommandon
   

  • Tryck på ”Röstknappen” på ratten. Säg kommandot ”Mobile apps”
  • Ford SYNC med AppLink kommer nu att svara: ”Mobile apps, say your command".
  • Säg namnet på applikationen.
  • För att kunna se vilka kompatibla mobilapplikationer som finns installerade på din telefon, tryck på ”Röst”, säg ”List mobile apps" så visar Ford SYNC en lista över alla tillgängliga appar.
  • Säg namnet på den app du vill öppna.
  • Tryck på ”Röstknappen” på ratten och säg namnet på applikationen.

  När applikationen är igång, tryck på ”Röst” och säg något av de kommandon som du normalt använder för att styra applikationen. 

  Om du vill byta till en annan applikation medan du kör en app på Ford SYNC, tryck på ”Röstknappen” och säg namnet på den applikation du vill öppna. 

  Om du vill avbryta applikationen, tryck på ”Röst” och säg ”Exit <name of the app>”. Detta stänger inte av applikationen på din telefon, bara på SYNC.

 • Kostar det något att använda AppLink?
  Nej. Om du har en app som är kompatibel med AppLink på din smartphone tar inte Ford ut några ytterligare avgifter. 

  Vilka avgifter gäller för mobildata när man använder AppLink?
  Normala dataavgifter gäller. Ford är inte ansvariga för avgifter som din operatör kan tänkas ta ut när ditt fordon skickar eller tar emot data genom den anslutna enheten. Detta omfattar extra avgifter som tas ut när du kör utanför ditt hemmanätverk. 

  Ibland kan det bli tvunget att skicka data från AppLink till en backend-server (t.ex. VIN, SYNC modulnummer, anonym användarstatistik samt felsökningsinformation). Dessa uppdateringar kan göras automatiskt, vilket eventuellt kan leda till vissa mindre avgifter. 

  Påverkar AppLink det sätt på vilket appen fungerar eller hastigheten på anslutningen?
  Nej. Om du upplever att din uppkoppling på telefonen är långsam eller om applikationerna fungerar dåligt när du använder dem på avstånd från bilen kan du förvänta dig samma sak när du använder AppLink. Tekniken är bara en inkörsport till hur man ansluter kompatibla applikationer till ditt fordon - den varken förbättrar eller försämrar kvaliteten eller driften hos din telefon. 

  Hur ansluts Ford SYNC med AppLink till telefonerna?
  Det är enkelt: AppLink kopplas till Android via Bluetooth®, och till Apple IOS med hjälp av en kabelanslutning via USB-porten. 

  Är mitt befintliga Ford SYNC-system kompatibelt med AppLink?
  Eftersom detta system är en förbättrad version är den ursprungliga hårdvaran från Ford SYNC inte kompatibel med AppLink och går inte att uppgradera. 

  Vem utvecklar apparna för AppLink?
  I början kommer apparna att utvecklas av självständiga ”App Partners”, med hjälp av Fords verktygssats för mjukvaruutveckling. Dessa App Partners måste hålla sig till Fords egna riktlinjer och krav på AppLink-aktiverade appar. 

  Var kan jag få tag på dessa appar?
  Godkända AppLink-applikationer finns att ladda ner direkt från Apple iTunes och Google Play. Det finns också en komplett lista i Fords appkatalog

  Vilka appkategorier finns på SYNC med AppLink?
  Det finns sju olika kategorier av AppLink-appar:
   

  • Musik/Ljudböcker,
  • Navigering, Resor, Trafik
  • Produktivitet
  • Nyheter
  • Sport
  • Kommunikationer
  • Väder

  Hur kan jag kontrollera om dessa appar är kompatibla med min telefon?
  För att kunna se vilka kompatibla mobilapplikationer som finns installerade på din telefon, tryck på ”Röst” och säg ”Lista över mobilappar”. Appar som inte finns på iPhone eller aldrig har startats på Android visas inte. 

  Går det att ringa telefonsamtal samtidigt som man använder en app med Ford SYNC?
  Ja. Du kan ringa samtal medan du kör appar genom att trycka på ”Röstknappen” och säga ”Ring <name of the contanct>” eller ”Slå nummer” följt av numret.

Top