Home > Ägande > Ägandetjänster > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

FordPass Connect support

Det nya FordPass Connect modemet och FordPass appen gör att du kan interagera med din bil som aldrig förr. Det kan du tack vare att en rad uppkopplade tjänster i ditt fordon och på din smartmobil samarbetar för att enkelt hålla dig uppkopplad på varje resa. Ta reda på mer om FordPass Connect tekniken här.

FordPass Connect Teknologier

Läs mer om hur du kan utnyttja FordPass Connect på bästa sätt med våra informativa instruktionsvideor.

Vanliga frågor

Har du en fråga? Kanske har någon annan redan ställt den. Nedan hittar du svaren på de frågor som vi får oftast.

 • Vad är skillnaden mellan FordPass och FordPass Connect?

  FordPass är en app som kunder kan ladda ner på sin smartphone. FordPass Connect är ett modem som är inbyggt i ett Ford-fordon för att ansluta det fordonet till internet och ge kunden nya funktioner som Live Traffic och en Wifi Hotspot. FordPass Connect kan förbättra funktionaliteten i kundens FordPass-app vilket ger fjärråtkomst till vissa av fordonets funktioner och möjlighet att få varningsmeddelanden om funktionsproblem.

  Vilka bilar och skåpbilar har FordPass Connect?

  För närvarande kan du få FordPass Connect i nya Focus, Tourneo Connect och Transit Connect. Vi kommer även att lansera tekniken i Edge, Fiesta, EcoSport och Fiesta skåpbilar under 2018.

  Hur skaffar jag FordPass Connect?

  När du köper din nya Ford kommer din återförsäljare att förklara hur du skaffar FordPass Connect och hjälpa dig aktivera modemet i samband med bilens leverans. FordPass Connect kommer att finnas som en standardfunktion på nya Ford Focus Vignale och som tillval på nya Ford Focus Titanium och ST-Line. Besök Bygg din Ford för exakt tillgänglighet.

  Hur kommer jag igång med att använda FordPass Connect?

  När du köper ett fordon utrustat med FordPass Connect måste du registrera ett FordPass konto och länka det till din bil för att till fullo aktivera FordPass Connect. Be din återförsäljare om hjälp eller se vår How to film Hur man aktiverar FordPass Connect modemet för att komma igång. Om du köper en begagnad Ford privat som har FordPass Connect ska du se till att du gör en fabriksåterställning av SYNC systemet och ansluter ditt FordPass konto.

  Hur aktiveras FordPass Connect med min smartphone?

  FordPass Connect måste aktiveras inom På väg fliken i FordPass appen och bekräftas i själva bilen på informationsskärmen. Se vår How to film Hur man aktiverar FordPass Connect modemet för detaljerade instruktioner.


  Är alla FordPass Connect tjänster och funktioner tillgängliga i alla bilar och skåpbilar?

  För närvarande är eCall bara tillgängligt på nya Focus utrustad med FordPass Connect och du kan bara fjärrstyra ditt fordon om du har en Focus eller Edge med automat växellåda.

  Hur kollar jag om min bil har ett FordPass Connect modem?

  FordPass Connect logo

  Inställningsskärmen för SYNC kommer att visa en symbol som dessa bilder nedan vilket innebär att din bil har ett modem.

  Kan jag lägga till FordPass Connect i min nuvarande bil?

  Det finns inget alternativ för eftermontering av FordPass Connect till begagnade bilar, funktionen är bara tillgänglig i våra nyaste modeller.

  Hur säger jag upp min prenumeration?

  Din kostnadsfria tvååriga provperiod på FordPass Connect övergår inte automatiskt i en betald prenumeration som du måste avbeställa efter den kostnadsfria provperioden.

  Fungerar FordPass Connect även när jag reser utomlands?

  Ja. Anslutningen till Wifi Hotspot kan variera mellan länder. Tjänsterna och dataroamingen är tillgänglig i följande länder: Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien, Frankrike, Österrike, Belgien, Finland, Irland, Nederländerna, Polen, Portugal, Sverige, Danmark och Norge.

  Tillkommer det några kostnader när jag kör i ett annat land?

  Nej. Det finns inga kostnader för att använda dina FordPass Connect-tjänster som Live Traffic och fjärrfunktioner. Dessa täcks av din tvååriga kostnadsfria provperiod.

  För eCall tillkommer aldrig några kostnader eftersom denna funktion är kostnadsfri under fordonets hela livstid.

  Varje trådlös Wifi Hotspot paket som du har köpt kommer inte heller innebära några ytterligare kostnader när du besöker ett annat land.

  Måste jag betala för FordPass Connect?

  När du köper en ny Ford med FordPass Connect kommer du att få en kostnadsfri prenumeration på två år från och med din garantis startdatum (exklusive trådlöst datapaket). Efter provperioden har du möjlighet att prenumerera på FordPass Connect för att fortsätta använda ditt fordons anslutna funktioner.

 • När börjar min tvååriga kostnadsfria FordPass Connect prenumeration?

  Startdatum för den tvååriga FordPass Connect prenumerationen är kopplad till garantins startdatum.

  Vad kostar FordPass Connect efter de första två åren?

  Efter den tvååriga kostnadsfria provperioden kommer ytterligare två års prenumeration på FordPass Connect (som inte innehåller trådlösa dataabonnemangstjänster) att kosta 1765 krFordPass Connect inklusive moms (bas modem och Live Traffic). Det ger dig möjlighet att fortsätta använda dina fjärrfunktioner i FordPass-appen. Det här är indikativa priser som gäller vid publiceringen av detta dokument, vi förbehåller oss rätten att ändra priserna när som helst utan föregående meddelande.

  Efter den tvååriga kostnadsfria provperioden kommer det att kosta 670 krFordPass Connect inklusive moms för ytterligare två år om du vill fortsätta använda trafikinformation för att förbättra ditt navigationssystem. Det här är indikativa priser som gäller vid publiceringen av detta dokument, vi förbehåller oss rätten att ändra priserna när som helst utan föregående meddelande.

  Om ditt FordPass Connect-utrustade fordon har eCall kommer den funktionen finnas kvar utan kostnad under fordonets hela livstid.

  Kan jag fortfarande använda FordPass Connects fjärrfunktioner, som låsning och upplåsning, om jag inte har SYNC 3-navigation?

  Ja, så länge du har aktiverat ditt FordPass Connect modem med en länkad FordPass app.

 • När börjar min kostnadsfria provperiod på tre månader eller 3GB Wifi Hotspot?

  Den kostnadsfria provperioden på Wifi Hotspot startar när du aktiverar den via vår partners webbsida och FordPass. Se vår How to film Hur man skapar Wifi Hotspot i bilen för att se hur du gör. 

  Den är inte länkad till garantins startdatum eller andra prenumerationer.

  Hur köper jag ytterligare data när min kostnadsfria provperiod tagit slut?

  För att köpa ytterligare datapaket loggar du bara in med ditt konto på vår partners webbsida. Du kan komma dit via FordPass genom att klicka på knappen för fordonets Wifi Hotspot eller när du använder en enhet som är ansluten till ditt fordons Wifi Hotspot. När du är där går du till "Mitt abonnemang och användning" och väljer vilket datapaket som passar dina behov bäst och anger din betalningsmetod. Tänk på att köp av datapaket kan ta lite tid innan det är klart att användas i ditt fordon.

  Vilken hastighet har Wifi Hotspot? Uppladdningshastighet? Nedladdningshastighet?

  FordPass Connect Wifi Hotspot kommer att få upp till 4G LTE-hastighet. LTE (Long Term Evolution) är en typ av 4G-teknik som ger den bästa prestandan och den högsta hastigheten som finns. Det innebär att 4G LTE är omkring tio gånger snabbare än den äldre 3G-tekniken. Hastigheten kommer dock att variera beroende på nätverkstäckning.

  Hur lätt är det att avbeställa en prenumeration på Wifi Hotspot?

  När du har köpt data till Wifi Hotspot köper du ett paket, inte ett löpande abonnemang. Paketet slutar gälla när din datamängd tar slut eller när det når sin tidsbegränsning. Om du säljer din bil med ett aktivt paket kan du överföra den återstående datamängden till ett annat Ford-fordon. Du kan inte överföra data till ett annat bilmärke än Ford.

  Kan jag byta SIM-kortet till ett kort från en annan leverantör?

  Nej, SIM-kortet är inbyggt i FordPass Connect-systemet. Det är för att säkerställa en sömlös upplevelse när du reser över landsgränser.

  Kan jag ha ett Telenor konto för Wifi och använda i flera Ford fordon?

  Ja, du kan använda ditt Telenor konto och datapaket i flera Ford fordon men de kan inte användas samtidigt.

  Kan jag använda min Wifi Hotspot när bilens motor är avslagen?

  Ja, men bara efter att du startat en gång. Fordonets Wifi fungerar i 30 minuter efter att motorn stängs av, så länge nyckeln sitter kvar i låset. De 30 minuterna kan minskas om bilens batteri är dåligt laddat.

  Kan jag byta lösenordet till fordonets Wifi Hotspot?

  Ja, se vår instruktionsfilm om Wifi Hotspot för instruktioner Hur man skapar Wifi Hotspot i bilen

  Kan jag döpa om nätverksnamnet för fordonets Wifi Hotspot?

  Ja, se vår instruktionsfilm om Wifi Hotspot för instruktioner Hur man skapar Wifi Hotspot i bilen

  Kan jag stänga av fordonets Wifi Hotspot?

  Ja, det kan du göra i menyn i ditt fordon via Inställningar Bilens Hotspot.

  Kan jag välja att göra Wifi Hotspot i mitt fordon osynligt för andra enheter?

  Ja, det kan du göra i menyn och inställningar Bilens Hotspot i ditt fordon.

 • Var sitter eCall knappen?

  I nya Focus sitter eCall-knappen i takkonsolen. Knappen är markerad med ett rött SOS. För att aktivera ett eCall manuellt måste du öppna SOS-locket och trycka på den röda knappen under.

  Hur fungerar eCall i FordPass Connect?

  eCall ringer automatiskt upp larmtjänsten efter en allvarlig olycka. Den informerar larmtjänsten om fordonets plats och gör det möjligt för larmpersonalen att kontakta fordonet och kolla om föraren är vid medvetande eller inte. Som med Fords nödhjälp utlöses detta när en kdrockkudde löser ut eller om bränslepumpen stängs av. eCall fungerar utan att behöva koppla upp sig till en mobiltelefon och skapar därför en sömlös uppkoppling.

  Kostar ett eCall någonting?

  Nej. Ford har åtagit sig att täcka alla eCall relaterade datakostnader under fordonets livstid.

  Måste jag förnya mitt abonnemang på FordPass Connect för att fortsätta använda eCall efter två år?

  Nej. Ford har åtagit sig att täcka alla eCall relaterade datakostnader under fordonets livstid.

  Vad händer om jag oavsiktligt råkar trycka på SOS knappen?

  Oroa dig inte. När eCall samtalet kopplas får du en ljud- och ljusvarning från bilen och du har 15 sekunder på dig att avbryta det genom att trycka på den röda SOS-knappen igen.

  Vad händer om jag råkar ut för en olycka där det är dålig mottagning eller ingen mobiltäckning alls?

  Ett eCall fungerar inte om det inte finns några tillgängliga signaler. Det kan ske på några få platser i Europa.

  Vilka typer av nödfall kan eCall hjälpa mig med?

  eCall och SOS knappen kan hjälpa dig vid alla nödsituationer som sker i fordonet. Oavsett om du råkar ut för en allvarlig olycka, ett medicinskt nödfall eller om du ser en olycka på vägen som du vill kontakta larmtjänsten om, är det bara att trycka på den röda SOS knappen.

  Fungerar eCall alltid?

  Fordonsolyckor är händelser som är extremt svåra att förutspå. För att systemet ska fungera måste fordonets elektriska system vara igång och den trådlösa tjänsteleverantörens signal vara tillgänglig. Även om vi har vidtagit flera åtgärder för att säkerställa funktionaliteten vid en krocksituation (som med ett separat backupbatteri) beroende på olyckans allvar, kan fordonets system skadas i sådan utsträckning att eCall inte kan kopplas upp eller ett samtal bibehållas.

 • Hur använder jag fjärrfunktioner?

  Se vår How to film Hur man använder fjärrfunktioner med FordPass Connect om hur du använder fjärrfunktioner för att lära dig allt om det.

  Hur långt från fordonet kan jag vara när jag vill använda låsa/låsa upp-funktionen i FordPass-appen?

  Var som helst så länge din smartphone och bilen har en signal.

 • Kan ett fordon som fjärrstartats med hjälp av FordPass-appen köras direkt?

  Bara om nyckeln sitter i fordonet. Ett fjärrstartat fordon kan inte köras förrän nyckeln upptäcks inuti fordonet.

  Vilka funktioner kan aktiveras via fjärrstart (t. ex. uppvärmd vindruta)?

  När ett fordon fjärrstartas med standardinställningarna aktiveras klimatkontrollen, de uppvärmda sätena och ratten som om de var inställda på automatläge. Du kan ändra detta till att gå till de inställningar du hade när du lämnade fordonet senast.

  Kan jag använda fjärrstart på en ny Focus med manuell växellåda?

  Nej. Du kan använda de övriga FordPass Connect fjärrfunktionerna via FordPass-appen som fjärrlåsning/fjärrupplåsning, fordonsstatus, varningsmeddelanden om funktionsproblem m.m.

  Finns det någon integrerad autoavstängning?

  Ja, fjärrstarten går bara i fem minuter efter att du har slagit på den.

  Är det inte olagligt i Europa att starta ett fordon på avstånd?

  Nej, det är tillåtet att använda fjärrstart inom de europeiska FordPass Connect marknaderna. Användaren måste använda funktionen ansvarsfullt och förstå vad som är tillåtet och lämpligt i varje given situation. Funktionaliteten har designats så att den kan användas på ett lämpligt, säkert och inte överdrivet sätt.

  Kan jag schemalägga fjärrstart i min nya Focus varje morgon?

  Du kan inte schemalägga fjärrstart. Funktionaliteten har designats så att den kan användas på ett lämpligt, säkert och inte överdrivet sätt. Du måste initiera varje fjärrstart i FordPass appen.

 • Vilka är fördelarna med FordPass Connect jämfört med mobilanvändning för Live Traffic?

  FordPass Connect ger trafikuppdateringar varannan minut för alla vägar, stora som små, och de tillhörande datakostnaderna täcks av ditt abonnemang på FordPass Connect.

  Hur använder jag Live Traffic?

  Se vår How to film Hur man använder Live Traffic med FordPass Connect om hur du använder Live Traffic för att lära dig allt om den. 

  Är det någon skillnad mellan Live Traffic från FordPass Connect och Live Traffic som finns i FordPass via AppLink nu?

  Ja, FordPass Connect Live Traffic är integrerat med ditt SYNC navigationssystem och ger dig en sömlös upplevelse, så du behöver aldrig mer några sladdar. FordPass Connect Live Traffic visar även trafikolyckor på alla vägar medan Fordpass Live Traffic via AppLink bara täcker större vägar.

  Får jag ett meddelande om att acceptera en bättre väg med Live Traffic eller visar Live Traffic mig automatiskt till den nya vägen?

  Systemet ändrar automatiskt rutten under färden. Vid starten kan du se olika rutter som sedan väljas genom att kolla trafikinformationens alternativ i navigationsmenyn.

  Vem lämnar information till uppdateringarna av Live Traffic?

  Live Traffic använder över 100 olika källor. Den använder information som samlats in från olika enheter som fordonets sensorer, smarttelefoner, navigeringsenheter, vägsensorer och uppkopplade bilar. Incidenter som olyckor och vägarbeten övervakas när de sker – 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

 • Vilka personuppgifter delas med Ford och för vilka syften?

  Du hittar all information på vår sida för FordPass integritetspolicy i uppkopplade bilar på Fords webbsida. Klicka här

  Min återförsäljare sa att min bil kommer att vara uppkopplad när den levereras. Vad innebär det?

  Ditt fordon kommer att levereras i ett delvis aktiverat läge och anslutet till Fords moln så att du kan hämta den senaste modemprogramvaran till fordonet när du hämtar ut den och det gör det enklare för dig att aktivera FordPass Connect. I det läget delar fordonet information om dess uppkopplade status med Ford vilket vi anonymiserar i produktutvecklingssyfte.

  Kan jag hindra att FordPass Connect använder mina uppgifter?

  Du kan ställa in vissa preferenser för insamling av information från uppkopplade fordon via infotainmentsystemets inställningar i ditt fordon. Läs mer i FordPass integritetspolicy för uppkopplade bilar på Fords webbsida.

  Kan FordPass Connect spåra mig och veta var jag är?

  FordPass Connect spårar dig inte. Du bestämmer när FordPass Connect använder din plats för att erbjuda dig tjänster, som uppdatering av Live Traffic. Om du har stängt av platsdelning kommer det bara åsidosättas om ditt fordon är utrustat med eCall och den funktionen utlöses av en allvarlig olycka. I en sådan nödsituation kommer din plats vidarebefordras till larmtjänsten enligt EU:s lagar.

  Vilka uppgifter samlas in?

  Beroende på de tjänster och den funktionalitet som kunden väljer kan FordPass Connect skicka data, med allt från plats- och användningsinformation till diagnoser. Programvaruversionens nummer och uppkopplingsinformation kan skickas till oss från fordonet så att vi kan erbjuda uppkopplingsfunktioner och genomföra trådlösa uppdateringar. Fullständig information hittar du i våra sekretessvillkor för uppkopplade bilar på Fords webbsida.

  Kan jag bestämma vilka uppgifter som samlas in?

  Ja, det kan du. Ditt SYNC system ger dig full kontroll. Du kan ställa in dina preferenser i fordonet, även när det gäller vilken information om ditt uppkopplade fordon som delas med oss, när som helst i uppkopplingsinställningarna. Du hittar mer information om kontroller i fordonet i din instruktionsbok.

  Tänk på att om du stänger av uppkopplingen i fordonet eller gör ändringar i datadelningsinställningarna kan det påverka kvaliteten eller tillgängligheten för vissa tjänster som Live Traffic eller fjärrlås- och upplåsning.

  Hur vet jag vilka uppgifter som samlas in av FordPass Connect?

  Beroende på hur ditt fordon är utrustat kan viss information lämnas i fordonet. Du kan läsa allt om alla uppgifter som samlas in via FordPass Connect i FordPass villkor och integritetspolicy på Fords webbsida och du kan hantera denna datadelning i anslutningsinställningarna på SYNC skärmen.

  Hur används dessa uppgifter?

  Vi förbinder oss att hantera din personliga information, inklusive information för ditt uppkopplade fordon, på ett ärligt sätt och i enlighet med våra sekretessvillkor och rådande lagar. Fullständig information hittar du i FordPass villkor och integritetspolicy på Fords webbsida.

  Överförs uppgifterna till andra länder?

  Uppgifterna överförs och lagras på servrar som drivs av oss och våra tjänsteleverantörer. Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med lokal lagstiftning kring dataskydd och kan överföras inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), liksom till länder utanför EES (inklusive USA). Mer information hittar du i FordPass villkor och integritespolicy på Fords webbsida.

Top